Evropske podprvake sta danes poleg nekaj sto navijačev na Kongesni trg prišla pozdraviti tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in ljubljanski župan Zoran Janković. »Sem ob glas, včeraj sem bil v Sofiji, bilo je čudovito. Fantje so zame zlati,« je zatrdil Janković in prisotnim obljubil, da bo evropsko prvenstvo leta 2019 potekalo v ljubljanskih Stožicah.

Do besede sta nato prišla tudi selektor Andrea Giani, ki ni skrival svojih čustev in je ganjeno dejal: »Zelo, zelo sem vesel. Ti fantje so prijetni. To je bila zame čudovita izkušnja. Hvala,« kapetan reprezentance Tine Urnaut, ki je bil na prvenstvu kot edini Slovenec izbran v idealno šesterko evropskega prvenstva pa je še dodal: »Zdaj se šele začenjamo zavedati, kaj nam je uspelo. Ponosen sem na celo ekipo, štab, zvezo, navijače. Vsi ste nam omogočili, da smo dosegli, kar smo."

V sproščenem in navijaško obarvanem vzdušju ni manjkalo fotografiranja, petja in seveda vzklikanja Kdor ne skače, ni Sloven'c. Za mikrofon pa je ob spremljavi skupine Mambo Kings poprijel tudi Giani.