V kopalnici je poleg sanitarij načrtovana tudi prha (kad bi naj bila v isti liniji kot tla). Tla so betonska, obloge še ni, prav tako pa ni še ničesar na stenah, zato je moč kakšno napeljavo še premestiti. Za talno oblogo načrtujemo keramiko (imamo talno gretje), na stenah pa bi imeli keramiko le tam, kjer je nujno, sicer oplesk. Ker je prostor precej velik, želeli pa bi imeti prijeten prostor, morda tudi malo ločen utility, vas prosim za nasvet, saj sem z vašimi rešitvami, ki jih berem zelo zadovoljna. Hvala! Manja Rajh

Odgovor: Tlorisna površina kopalnice je resda velika, vendar je razporeditev opreme precej omejena s poševnim stropom mansarde. Nižji del prostora je izkoriščen za ločen utility in prosto stoječo kad, ki je lahko postavljena tudi delno pod poševni strop. Pozicija kadi ob oknu je primerna, saj vam omogoča, da ob sprostitveni kopeli uživate v pogledu na naravo.

Notranja stena ob vhodu je zaradi bližine najprimernejša za umestitev dveh umivalnikov z odlagalno polico in ogledalom. Ob obstoječo straniščno školjko in bide je postavljena prha. Prednost njene postavitve je tudi, da delno rabi kot zaslon, ki zastre neposreden pogled z vhoda proti straniščni školjki.

S predstavljeno postavitvijo opreme bo vaša kopalnica zelo prijetna, udobna in funkcionalna.

Gregor Vernik, mag. inž. arh. in Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti