Živahen derbi med Koprom in Olimpijo je odločila individualna kakovost ljubljanskih napadalcev na čelu z Nigerijcem Ezekielom Henteyjem, ki je bil nerešljiva uganka za koprsko obrambo. »Zelo sem srečen in ponosen na dva zadetka, ki sta prinesla tri pomembne točke. Gola sem dosegel za dobrobit ekipe in za soigralce, ki so odlični fantje. Potrebovali smo ju, da smo obdržali prednost pred Gorico, Mariborom in Domžalami ter si utrdili samozavest pred največjim slovenskim derbijem v soboto v Stožicah. Hvala soigralcem, ki so mi omogočili takšno predstavo, s katero sem si še dvignil samozavest,« je tekmo videl junak derbija Ezekiel Henty.

V akciji pred prvim golom je imel Koprčan Galešić v nogah podajo za mat Olimpije, a se je napaka spremenila v protinapad. Argentinec Ontiviero, ki je pod posebnim režimom treningov, ker zaradi poškodbe dve leti ni igral tekme, je s filigransko podajo v globino v slogu Inieste izigral obrambo Kopra, Henty pa je po 30 metrov dolgem sprintu dosegel gol. Drugi gol je bil mojstrovina iz prostega strela, ko je žogo poslal čez živi zid, nakar se je od vratnice odbila v mrežo. »Na treningu veliko vadim proste strele. Končno sem dosegel prvi gol v ligi iz prostega strela. Upam, da bom dosegel še veliko takšnih golov,« je dodal Henty.

Olimpija tekme ni odigrala na ravni vodilne ekipe lige. Zlasti v prvem polčasu je bilo veliko lukenj v obrambi. Predvsem Klinar je na desni strani puščal pravo avtocesto za napade Kopra. Ker je imel Marijan Pušnik slabo izkušnjo s trenerjem Slavkom Matićem, ko je bil še trener Zavrča, se je temeljito pripravil na obrambno igro in protinapade. Olimpija je bila v prvem polčasu skromna v zvezni vrsti. V drugem delu so z vstopom Zajca in Kapuna umirili nalete Kopra po izenačenju. »Težko izbojevana zmaga, saj je bil Koper po spremembah zelo motiviran. Čeprav so gostitelji prvič igrali skupaj v takšni zasedbi, so bili zelo srčni, mi pa smo bili v prvem delu slabi v zvezni vrsti. Z igro v drugem polčasu sem zelo zadovoljen. Veliko je še prostora za napredek. Na Bonifiki je vedno težko zmagati. To zmago posvečamo predsedniku Milanu Mandariću,« je poudaril trener Marijan Pušnik, ki je tekmo tokrat spremljal zelo mirno. Večji del tekme je zleknjen presedel na klopi, le nekajkrat je temperamentno skočil, da igralci niso zaspali na igrišču. O derbiju z Mariborom se še ni hotel pogovarjati, ker Olimpijo v sredo čaka prva tekma četrtfinala s Celjem.

Čeprav je bil dogovor v slačilnici Olimpije, da drugi polčas začne odločno, kot da je izid 0:0, je po 25 sekundah dovolila, da je Ivančić izid izenačil na 1:1, a si je od malega šoka hitro opomogla. »Pušnika nisem uspel premagati, ker je Koper zame nova ekipa. Skupaj smo šele 15 dni, opravili smo šele enajst treningov. Zadovoljen sem s tem, kako so fantje sprejeli moje ideje. Najpomembneje je, da so pokazali značaj, rezerve so v telesni pripravljenosti. Če bomo imeli čas, bomo naredili dobro zgodbo, Tekma je bila kakovostna, obe ekipi sta stremeli k igri. Če smo že morali izgubiti, smo dostojanstveno. Najpravičnejši bi bil remi, a Olimpija je bila boljša za mojstrovino Hentyja ob drugem golu,« je bil realen novi trener Kopra Slavko Matić.