Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Monaco - Lyon
0
Pri Monacu z dosedanjim potekom sezone nikakor ne morejo biti zadovoljni. Moštvo ima po devetih krogih vsega tri zmage, dva poraza in kar štiri neodločene izide, kar ga na prvenstveni lestvici uvršča na zanj skromno 10. mesto. Za odtenek bolje gre Lyonu, ki ima dve točki več, a je na zadnjih treh tekmah dvakrat izgubil. Zadnja medsebojna tekma med uglednima francoskima kluboma se je končala z izidom 0:0, zelo izenačen obračun pa se obeta tudi tokrat.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Mainz - Borussia (D)
0,2
Nogometašem Borussie bi v borbi za naslov prvaka zmaga danes prišla še kako prav, saj niso slavili že skoraj mesec dni. A gostovanje pri osmouvrščenemu Mainzu bo vse prej kot lahek zalogaj. Statistika je sicer na strani ekipe iz Dortmunda, ki je dobila zadnjih pet od šestih medsebojnih srečanj.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Zavrč - Gorica
1,0
Goričani imajo z Zavrčem v zadnjem obdobju zelo dobre izkušnje, saj so jih na zadnjih dveh tekmah nadigrali s 3:0 in 4:0. A forma Primorcev je po izvrstnem uvodu pričakovano padla. Če se bo pri domačem moštvu razigral nekdanji nogometni zvezdnik Albert Riera, bodo tri točke ostale doma.

Nogomet - Belgija - 1. liga

Royal Mouscron - Gent
2
Gent z 20 osvojenimi točkami po desetih krogih zaostaja zgolj za Oostendejem in je še edino neporaženo moštvo v belgijskem prvenstvu. Četudi Royal Mouscron sploh ni v slabi formi, pa mu gre na domačem terenu presenetljivo slabo, saj je do sedaj zmagal le enkrat. Gostujoči nogometaši imajo tako dobre možnosti, da tudi po današnji tekmi ostanejo neporaženi.

Nogomet - Belorusija - 1.liga

Vitebsk FC - BATE Borisov
2
Pri Bateju so lahko s potekom sezone zelo zadovoljni. Poleg tega, da jim gre izvrstno v prvenstvu, navdušujejo tudi v ligi prvakov, kjer so nazadnje s 3:2 premagali italijansko Romo. Ker imajo v ligi pred najbližjim zasledovalcem zajetnih 10 točk prednosti, bi si lahko privoščili tudi kakšen poraz, a je ta proti predzadnjemu Vitebesku sila malo verjeten.