Na sredini ligaški generalki v Izoli se je moralo Celje zelo potruditi za zmago s 25:20 (12:12). Kateri so bili razlogi za »mučenje« s Primorci?

Zaradi poškodb in bolezni nismo bili v popolni zasedbi, a to ni in ne sme biti odgovor. Do zmage smo prišli nepričakovano težko, toda naporen ritem sobota-sreda-sobota je telesno in duševno težko zdržati. Zgrešili smo veliko »zicerjev« in drugih strelov, zato nas je Izola »skontrirala«, česar si ne bi smeli dovoliti. Odigrati bi morali precej bolje, vseeno pa sta najpomembnejši točki. Zavedamo se, da je vsaka tekma v domači ligi pomembna, saj si lahko le prek državnega prvenstva priigramo ponovni nastop v ligi prvakov.

Trije zaporedni porazi v ligi prvakov (Zagreb, Wisla, Flensburg) so slaba popotnica pred tekmo s PSG. Ste pričakovali boljši točkovni izkupiček?

Da. Žal smo izgubili – in to še doma – proti Zagrebu in Wisli, ki naj bi bila naša glavna tekmeca v boju za osmino finala. Proti Zagrebu smo ostali praznih rok zaradi lastnih neumnosti, saj bi lahko in morali zmagati. Proti Wisli nas je pokopal katastrofalen prvi polčas, v katerem smo zaostajali že za osem golov, se nato približali le na dva, a nam ni uspelo izpeljati preobrata. A kar je bilo, je preteklost, ki je ni mogoče spremeniti ali popraviti. Zato moramo gledati le naprej, upam pa, da smo se iz porazov vendarle česa naučili.

V boju za osmino finala bo treba premagati Hrvate ali/in Poljake tudi v gosteh. Je celjska ekipa tega sposobna?

Če so nas oboji lahko premagali v Celju, ne vidim razlogov, da jih mi ne bi mogli v gosteh. Toda lepo je načrtovati in si želeti, drugo pa je realnost. Trenutno sta Zagreb in Wisla v prednosti pred nami ne samo zaradi zmag v Zlatorogu, ampak tudi zaradi domačih točk proti favoritom. Zagreb je premagal Kiel, Wisla je remizirala z Veszpremom. Tudi zato nas za osmino finala čaka še težje delo, a sem optimist.

Kako ocenjujete dosežke Zagreba, ki vas je želel, ko ste še igrali za Nexe Našice, imeti v svojih vrstah?

Zagreb je bil že v prejšnji sezoni hit lige prvakov in tudi v tej igra zelo dobro. Fantje vseh šestdeset minut grizejo na igrišču, gredo na glavo in so neverjetno borbeni. Uspelo jim je zmagati proti Kielu in v Celju, čeprav sem prepričan, da smo po kakovosti korak pred Zagrebom, a smo v Zlatorogu pokopali sami sebe. Veszprem so imeli tudi na kolenih, a so v dramatični končnici ostali za zadetek prekratki. Vsa čast Zagrebu.

Toda v prejšnjem krogu je gostoval v Parizu in proti PSG doživel polom (23:34). Ali veste, kaj se je dogajalo?

Ne, z nobenim igralcem se v zadnjih dneh nisem slišal po telefonu. V Zagrebu igra veliko fantov, ki so bili z mano tudi v reprezentanci Hrvaške. Tam je tudi moj sorodnik, vratar Filip Ivić (njuna dedka sta brata, op. p.), a nisva še nič govorila. Gre za super fante, s katerimi sem v dobrih odnosih.

Bi bilo Celju lažje priti v osmino finala iz druge divizije, iz skupin C in D, v katerih so slabši klubi?

Seveda. A ko mladi igramo proti takšnim zvezdnikom in klubskim velikanom, kot so PSG, Veszprem, Flensburg, Kiel in drugi, igramo z neverjetno veliko motivacijo in željo po dokazovanju, tako sebi kot drugim. Ko nadigraš vrhunskega igralca, mu »prodaš zvijačo« v igri in dosežeš zadetek, to pomeni, da nekaj veljaš. Vsak mlad igralec ima več od tega, če to stori proti vrhunskemu tekmecu kot proti »levi« ekipi.

O plusih PSG je nesmiselno izgubljati besede. Vidite tudi kakšnega celjskega?

Parižani so, čeprav bo tekma v Celju, veliki favoriti. Vendar nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko dobimo. Če pogledamo lastnosti njegovih igralcev, kot so višina, teža in starost, so daleč pred nami. Toda našo ekipo krasijo mladost, hitrost, poletnost... Igralce PSG moramo gledati kot vzore na igrišču, vendar to seveda ne pomeni, da se že vnaprej predajamo in da se jih bojimo. Ne smemo pa pozabiti na to, da imamo v Zlatorogu še dodatnega igralca – domače igrišče in naše navijače, za katere upam, da nas bodo spremljali tako kot doslej ali še celo bolje.

Ali vidite PSG kot glavnega kandidata za naslov prvaka Evrope?

Ne kot glavnega, vidim pa ga v krogu favoritov. PSG, rokometna sanjska ekipa, se dviguje. V celjskem dresu sem že igral proti klubom, ki imajo veliko zvezdnikov v svojih vrstah, a noben jih nima toliko na kupu kot PSG. Ko se bodo sčasoma uigrali, bodo še močnejši. Poleg PSG so kandidati za vrh še Veszprem, Flensburg, Kiel, Barcelona, Rhein Neckar, Kielce... Vsekakor je kandidatov iz naše skupine več kot iz skupine B.