Odbojkarska reprezentanca je s to zmago že postala najboljša ekipa v Sloveniji za leto 2015. Ta zmaga je imela tri dele. Prva niza sta bila opereta, naslednja drama, peti pa tragedija za Poljsko in evforija za Slovenijo. Upam, da evforija ne bo trajal predolgo. Kmalu nas čaka polfinale. Če bodo slovenski odbojkarji vztrajali pri isti strategiji, lahko dosežemo še kakšno zmago.

Morebitna kolajna ne bi bila pomembna le za odbojko, ampak za celoten kolektivni šport in vso Slovenijo. Narod potrebuje kruh, vodo in zmage. Zato tudi obstaja državna reprezentanca. Veliko zadovoljstvo čutim tudi osebno, saj je Slovencem uspelo premagati stres in dokazati strast, da smo lahko vsi skupaj doživeli slovensko slavje daleč od doma. Takoj po tekmi me je poklicalo veliko ljudi, tudi nekaj priznanih športnikov iz drugih panog, ki so prepoznali kakovost slovenske odbojke. Slovenska reprezentanca je demonstrirala sistem igre, ki se imenuje lahka konjenica. Mi nimamo najvišje ekipe, imamo pa hitre in drzne odbojkarje, ki so zmožni tudi hitro razmišljati.

Posebna zgodba je selektor Andrea Giani. Deloval je kot polkovnik v bitki. To so pravi voditelji. Nikoli ni izgubil glave, ampak je vedno verjel v slovenske gene, ki jim je pomagal s svojim znanjem.

Še mimogrede – Slovenci smo vse zmage na tem evropskem prvenstvu dosegli z modrimi dresi ali po italijansko: »Azzurro!« Prav zato ima selektor Giani še večjo motivacijo, ker se v njem prebudi italijanska strast. Avanti azzurri za slovenske zmage!

Viktor Krevsel je nekdanji selektor Jugoslavije, Španije in Slovenije.