Kakšna so pričakovanja pred prvim obračunom v evropskem pokalu proti Trentu?

Časa za pripravo na Trento ni bilo veliko. Po pregledu posnetkov je jasno, da gre za energično in fizično ekipo, v kateri igrajo glavne vloge Američani, zato gojijo dinamično igro. S tako košarko do zdaj še nismo imeli stika, zato bomo morali pravilno odgovoriti na njihove hitre in agresivne posameznike. Znova ponavljam, da imamo letos zares mlado moštvo, zato bodo morali biti navijači z nami potrpežljivi. Kar smo pokazali do sedaj, nam vliva samozavest za naprej. Evropski pokal je seveda povsem drugačno tekmovanje, a verjamem, da bomo tudi temu kos. Na treningih dobro delamo, zato se prve tekme že veselimo.

Je naporen ritem v prvih petih krogih lige ABA pustil kakšne posledice?

O tem ne razmišljamo, saj če bi se začeli ubadati še s tem, pozitivnih učinkov zagotovo ne bi bilo. Gledamo samo naprej. Za zdaj nam gre dobro. Privoščili smo si sicer spodrsljaj doma proti Sutjeski, a ga nato takoj popravili. Če gledam športno, bi bil uvod v sezono zagotovo lahko tudi boljši, a moramo vedeti, da smo mlada ekipa in da bo do takšnih spodrsljajev prihajalo. Najpomembnejše bo, kako se bomo po njih pobrali.

Kakšne cilje imate v evropskem pokalu?

Pokazati moramo, da so Stožice naš dom in da tu nihče ne bo na lahek način zmagal. Nasprotnikom želimo vsiliti svojo igro in doma poskušati dobiti vse tekme. V gosteh pa želimo zgrabiti vsako ponujeno priložnost. Evropski pokal je najmočnejše tekmovanje, v katerem nastopamo, tako da motiva ne bi smelo manjkati. Prvi del želimo skleniti na enem izmed prvih treh mest v skupini in se prebiti v drugi krog.

Kako ste zadovoljni s svojimi predstavami na začetku sezone?

Še vedno se lovim, a sem na dobri poti. Vedno bi bilo lahko bolje, a ponujene minute korektno izkoristim. Zagotovo pa jih bom s časom še bolje.

Ste kot kapetan že morali kdaj posredovati v garderobi?

Po tekmi s Sutjesko smo morali stopiti skupaj in drug drugemu povedati, kar nam gre. Vesel sem, da smo to hitro uredili in sta bili naslednji dve tekmi proti Ciboni in Krki zelo dobri. Za zdaj torej nisem imel veliko dela. Ko so rezultati sprejemljivi, ni problemov. Več jih bo, ko se nam bo pripetil kakšen padec.

Pričakujete v Stožicah kaj več gledalcev?

S tem se ne obremenjujemo in to v veliki meri ne vpliva na našo igro, a si seveda želimo, da bi nas prišlo spodbujat večje število ljudi. Ne nazadnje smo zadnji dve tekmi odigrali dobro in upam, da bo v Stožicah tokrat kakšen gledalec več. Potem pa bo na nas, da upravičimo njihov prihod in da bodo v prihodnje prišli še v večjem številu.