Da ima Realov ostrostrelec nos za doseganje zadetkov, ni bilo nikoli dvoma. To je še enkrat več dokazal v pretekli sezoni, ko je v španskem prvenstvu dosegel neverjetnih 48 golov, v preostalih tekmovanjih pa jih je prispeval še dodatnih 13. S tem si je Ronaldo kot prvi prislužil že četrti zlati čevelj, s čimer je prehitel Lionela Messija, ki mu je nagrada do sedaj pripadla trikrat.

»To je čudovit trenutek v moji karieri. Nagrada mi zelo veliko pomeni, ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalil tudi svojim soigralcem, brez katerih ne bi mogel zmagati. Nikoli si nisem mislil, da bom nagrado osvojil štirikrat. Morda enkrat ali dvakrat, a nikoli štirikrat,« je v uvodu svojega nagovora na slavnostni prireditvi v Madridu dejal 30-letnik in dodal: »A vselej si želim še več. Vem, da sem edini, ki je zlati čevelj prejel štirikrat, a sedaj si želim še petega in šestega.«

A ugleden naziv najboljšega strelca na stari celini je za Ronalda bržkone bolj slaba tolažba, saj je navkljub izvrstni strelski formi s svojim klubom v lanski sezoni ostal praznih rok. Prav vse lovorike, ki na Iberskem polotoku kaj veljajo – državni in pokalni naslov ter zmaga v ligi prvakov – so namreč odšle v roke Barcelone in Ronaldovega velikega tekmeca Messija.

Kljub temu Portugalcev visokoletečih ciljev nikakor ne bo zmanjkalo. Poleg tega, da bo s klubom v letošnji sezoni znova napadal zmago tako v prvenstvu, španskem pokalu kot ligi prvakov, se želi utrditi tudi na vrhu najboljših strelcev v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, prav tako pa mu ne uide niti naziv najboljšega Realovega strelca vseh časov. Slednjega si s 323 goli trenutno deli z legendarnim napadalcem Raulom.