Ko je selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec po prvem polčasu tekme s San Marinom odhajal v garderobo, je bil vidno nezadovoljen z izidom 0:0. Po dveh golih v drugem polčasu je bil precej boljše volje.

O tekmi v Serravalleju.

Zaslužena zmaga. Igrišče je bilo izredno težko. Ne spomnim se, kdaj smo nazadnje igrali na tako slabi površini. Zelo težko je bilo obstati na nogah, čeprav so imeli na obutvi najdaljše možne čepke za mokro zelenico. V prvem polčasu z nekaterimi stvarmi nisem bil zadovoljen. Bilo je premalo gibanja, prepočasni smo bili, ko smo imeli žogo v nogah.

O zamenjavi vratarja.

Ni bilo posebnega razloga. Oblak je dobil priložnost zato, da je po dolgem času branil za reprezentanco.

O zaskrbljenosti, potem ko Slovenija v prvem polčasu ni dosegla gola.

Tudi če bi izgubili, bi pač analiziral, da v določenem trenutku ne moremo premagati San Marina. Problem bi bil le pri vas novinarjih, ki bi dodajali stvari. Tekma je bila nepomembna glede točk in uvrstitve na lestvici. Zadovoljen sem bil s pristopom. To, kako so sposobni fantje odigrati novo tekmo po dveh dneh, pa je drugo vprašanje.

O informacijah med tekmo.

Videl sem, kateri igralci so sposobni odigrati dve tekmi v treh dneh. Dobro poznam nekatere stvari, a v reprezentanci jih ne smem narediti, ker mi nato očitajo marsikaj, toda za dve dodatni tekmi mi je prav vseeno, kaj bo kdo rekel. Vem, česa je vsak sposoben. Fante moram najbolje pripraviti na dve tekmi v novembru, na katerih bomo za oba dvoboja potrebovali 15, 16 igralcev.

O zadovoljstvu v Serravalleju.

Tega ne bom razlagal pred novinarji, ker takšnih stvari nikoli nisem delil z mediji. Ko analizirate tekmo, analizirate tudi mene. Včasih pride do nepredvidenih dogodkov. Načrtoval sem, da bosta od prve minute igrala Ljubijankić in Kampl, pa sem zjutraj, ko sem se zbudil, izvedel, da ima Zlatan otečeno koleno, Kevin pa je zbolel. Želim si, da fantje igrajo vsak teden, da so na visoki ravni.

O učinku v kvalifikacijah.

Dogajalo se je marsikaj. V skupini E po kakovosti igralcev spadamo na tretje mesto. Anglija sploh in Švica sta pač boljši. Ne morem iti mimo tega, da glede sodnikov nismo imeli sreče. V dodatnih kvalifikacijah si želim le pošteno sojenje, da dobimo tisto, kar nam pripada, nič nam ni treba podariti. Na prvi tekmi z Estonijo je Stevanović prejeli drugi rumeni karton, ki zame to ni bil. Če bi bil Stevanović Anglež, Nemec ali Švicar, ne bi bil izključen. V Švici sodnik ni dosodil enajstmetrovke štiri minute pred koncem pri izidu 2:2. Ob ogledu posnetka tekme z Litvo sem videl veliko napak v škodo Slovenije, sojenje je bilo zelo slabo za domačo ekipo. Marsikdo meni, da je to moj alibi, vendar ni tako, to je le dejstvo in objektivna analiza.

O sporočilu fantom po tekmi.

Imamo mesec dni časa. Čakata nas dve tekmi na izpadanje. Nič ne smemo prepustiti naključju. Prosil sem jih, da vsak pove, na kakšne treninge so navajeni v klubih pred tekmami. Hočem izvedeti, kakšna je intenzivnost vadbe, da ne bom naredil napake s tem, da jih bom obremenil preveč ali premalo. Imamo tudi takšne, ki malo trenirajo in igrajo le tekme. Zame je normalno, da igralca obremenim na treningu tri dni pred tekmo, a z vsemi tega ne morem narediti. Vadba bo prilagojena vsakemu posebej. Eni bodo delali več, drugi manj.