PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - Pokal

Oviedo-Mirandes
1
Oviedo je za napredovanje v 3. krog izločil Valladolid, medtem ko je Mirandes izpadel proti Osasuni. Da, prav ste prebrali, izpadli so...ampak potem se je zataknilo. Ekipa iz Pamplone je očitno "pozabila", da eden izmed igralcev še ni odslužil kazni iz lanske sezone, a se je vseeno znašel na igrišču, kar pa je jasno prepovedano in napredoval je Mirandes. Zdaj ekipo iz obronkov reke Ebro čaka gostovanje na vročem terenu v Oviedu, na obračunu dveh drugoligašev pa se mi nekoliko bolj verjetna zdi zmaga domačina. Imajo daljšo klop in, kar je še bolj pomembno - verjetno podporo 30.000 grl.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Union Olimpija-Trento
2
Kljub suvereni zmagi proti Krki, me ta Olimpija ni prepričala v tolikšni meri, da bi jim zaupal še v Evropi. Trento ima na vseh položajih vsaj tako dobrega igralca, kot zmaji, če ne celo dva in zlasti pod košem utegne biti "zabavno". Čeprav je najboljši strelec Trenta med sezonama odšel, je potrebno vzeti v zakup, da je ta ekipa lani izpadla proti kasnejšim prvakom iz Sassarija. Ok, lahko se zgodi, da me zeleno-beli demantirajo in goste zbombardirajo iz zunanjih položajev. Potem se bom vesel ugriznil v jezik, oziroma v tem primeru, udaril po prstih.

Tenis - WTA - Linz

Pavlyuchenk-Siniakova K./+1,5/
2
Siniakova je imela za razliko od ruske tekmice precej bolj blago pot nazaj v Evropo, saj se je vmes ustavila še v Taškentu. Dobro, Nastja je v Pekingu prikazala res tenis, vreden njene uvrstitve na WTA lestvici, toda pogoji v Linzu bodo drugačni in dvomim, da je že uspela preživeti "jet-lag".

Tenis - Challenger - Fairfield

Mcgee J.-Tiafoe F.
2
Irec McGee, ki se je lani na dolgo in široko razpisal o (finančnih) tegobah povprečnega challenger igralca, je z zmago v prvem krogu prekinil niz petih zaporednih porazov, zdaj pa ga čaka eden izmed največjih talentov ameriškega tenisa, 17-letni Frances Tiafoe. Letos ima sin afriškega priseljenca (ki je kot hišnik delal v teniškem klubu, kasneje pa zaradi marljivosti dobil gratis ure za oba sinova) nekaj lepih rezultatov. Prebliski so prišli izključno na domačih challenger turnirjih in mislim, da ga tokrat velja podpreti. Ko ima Frances svoj dan, ga težko ustavi kdorkoli v žrebu tega turnirja, bo pa moral dvigniti odstotek zadetih prvih začetnih udarcev.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Unics Kazan-Steaua
1
Če slučajno potrebujete tretji par. Unics bi verjetno Romune premagal s svojo mladinsko ekipo. Prvo peterko pri Rusih sestavljajo Kaimakoglou, Ponkrašov, Latavious Williams, Keith Langford in Curtis Jerrells, ki pa bodo danes verjetno precejšen del tekme odsedeli, ker jim garati za zmago niti ne bo potrebno.