Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Italija - Norveška
0
Katera reprezentanca bo danes na igrišču bolj motivirana, verjetno ni treba ugibati. Če Norvežani danes želijo osvojiti drugo mesto, jim kaj drugega kot igranje na zmago pravzaprav ne preostane. Skandinavci imajo sicer to srečo, da so si Italijani nastop na EP že zagotovili in zato ne bodo igrali na vso moč, a je obenem treba tudi dodati, da so naši zahodni sosedi že 49 kvalifikacijskih tekem brez poraza.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Malta - Hrvaška
2
Hrvati danes ne bi smeli imeti prevelikih težav in se povsem upravičeno nadejajo treh točk. A tudi če kockasti danes zmagajo, utegnejo ostati brez drugega mesta, saj so odvisni od razpleta na tekmi med Italijo in Norveško.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Turčija - Islandija
1
Islandci so, potem ko so si že zagotovili nastop na prvenstvu, pričakovano popustili in na zadnjih dveh tekmah remizirali s skromnima reprezentancama Latvije in Kazahstana. Za razliko od severnjakov pri Turkih ležernost še ne pride v poštev. Danes bodo igrali na vso moč, saj jim za vrat diha Nizozemska, ki ima v boju za tretje mesto le dve točki manj.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Belgija - Izrael
1
Izrael si je v soboto privoščil hud spodrsljaj in doma izgubil proti Cipru, s čimer je v skupini zdrsnil na nehvaležno četrto mesto. Glede na to, da je forma izraelskih nogometašev v zadnjem obdobju izrazito slaba, nasproti pa jim bodo stali močni Belgijci, se zdi, da za zmago potrebujejo čudež.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Mehika – Panama
1
Mehika in Panama sta se med seboj pomerili že nič kolikokrat, v zadnjem obdobju pa so se zmage vselej veselili Mehičani. Podoben razplet gre pričakovati tudi tokrat, saj so gosti na zadnjih štirih tekmah slavili le enkrat, medtem ko so Mehičani neporaženi že več kot sedem srečanj.