Petrolova ponudba kotlov na lesno biomaso med drugim vsebuje različne tipe kaminov; izbirate lahko med toplozračnimi in toplovodnimi kamini na pelete. Njihova prednost je seveda v tem, da je les obnovljiv vir energije, zato z njegovo uporabo ne povzročamo škode okolju, saj je izgorevanje peletov veliko boljše kot pri klasičnih drveh, izpust emisij pa nižji. Kurjenje peletov je veliko udobnejše od kurjenja na drva, saj je krmilni sistem avtomatiziran in vse nastavljene vrednosti lahko spremljamo preko sobnega termostata. V kamin le stresemo pelete in nastavimo tipalo na želeno temperaturo, vse ostalo se zgodi samodejno.

Pri Petrolu vam ponujajo široko paleto vrhunskih in sodobnih sobnih kaminov na pelete Senko in Karmek One, ki jih odlikujejo kakovostna konstrukcija, možnost regulacije z daljinskim upravljavcem in izjemno nizka poraba energenta. Ti so vam na voljo že od 1.080 evrov dalje, paketno ponudbo, ki vključuje tako dostavo kot osnovno montažo ter kar 150 kilogramov peletov, pa si lahko zagotovite že od 1.260,10 evra dalje.

Več informacij najdete tukaj.

Vse o energetsko učinkovitih in okolju prijaznih rešitvah za dom lahko najdete tudi na spletni strani www.petrol.si/energija-za-dom ali o njih povprašate Petrolovi energetske svetovalce v Centru energetskih rešitev (CER) v ljubljanskem BTC, v dvorani 2, oziroma na brezplačni številki 080 22 66.