Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Švedska - Moldavija
1
Švedi ob današnji zmagi proti najslabši ekipi v skupini še lahko upajo na osvojitev drugega mesta in neposredno uvrstitev na Euro. Za to potrebujejo tudi spodrsljaj Rusije proti Črni Gori, kar ni ravno nemogoč scenarij, zato bodo Ibrahimović in soigralci verjetno dovolj motivirani, da napolnijo mrežo gostov in če ne drugega dvignejo svojo samozavest pred dodatnimi kvalifikacijami.

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Luksemburg - Slovaška
2
Slovaki so briljirali v prvem delu kvalifikacij, nato pa so se znašli v krizi. V zadnjih treh krogih so osvojili le točko in dovolili, da jih Španci prehitijo, Ukrajinci pa ujamejo. Glede na to, da Ukrajina danes gosti Španijo, torej njena zmaga seveda ni zagotovljena, imajo Slovaki še vedno lepe možnosti, da se neposredno uvrstijo ne Euro. Treba bo le premagati skromni Luksemburg, ki je v zadnjih petih tekmah dosegel le en zadetek.

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

San Marino/+2/ - Slovenija
2
Po novi bledi predstavi slovenske reprezentance, ki je v petek le remizirala z Litvo, je težko pričakovati njen povsem drug obraz zgolj tri dni kasneje. A v ekipi bo znova Kampl, kar bi moralo vsaj malce dvigniti kreativnost v igri, predvsem pa bo nasprotnik še precej slabši kot v petek. San Marino je ob Gibraltarju in Andori malček evropskega nogometa, proti kateremu si vsi popravljajo statistiko v doseženih zadetkih. Slovenci so ga na prvi tekmi teh kvalifikacij ugnali s 6:0, Švica pa ga je v petek premagala celo s 7:0. Čeprav Katančeva četa ne blesti, je nepredstavljivo, da ne bi nekako uspela amaterjem na nasprotni strani zabiti vsaj treh golov.

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Litva - Anglija
2
Angleži imajo priložnost, da verjetno prvič v svoji zgodovini kvalifikacije končajo brez izgubljene točke, za to pa imajo kar dobre možnosti, saj jih v zadnjem krogu čaka skromna zasedba Litve, ki je sicer v petek iz Stožic odnesla točko, a gredo zasluge za to predvsem porazni predstavi Slovencev. Anglija ima dovolj kvalitete in številne mlade nogometaše, ki v reprezentančnem dresu igrajo zelo motivirano, zato se jih bo kar nekaj pošteno gnalo, da se vpišejo med strelce.