Na sever Nemčije so Celjani dopotovali brez poškodovanega Miha Zarabca in obolelega Gregorja Potočnika, kljub otečenemu kolenu, ki je bilo posledica sredine tekme z Gorenjem, pa je zaigral Luka Dobelšek. V dvoboju prvakov Evrope iz let 2004 in 2014 so si gostitelji že po dobrih šestih minutah priigrali prvo občutnejšo prednost (5:2), kmalu zatem pa si je drugo izključitev priigral steber gostujoče obrambe Vid Poteko. Flensburg je v prvi četrtini tekme spretno izkoristil razmerje izključitev v svojo korist (0 minut, Celje 6), za nameček pa so imeli pivovarji, pri katerih se je vratar Urban Lesjak prvič srečal z žogo šele v 13. minuti, kar 10-minutni strelski post.

Njegove katastrofalne posledice so se seveda posledično pokazale na semaforju – v 22. minuti je bilo neverjetnih osem zadetkov prednosti (12:4) za »tujsko legijo« iz Flensburga. Vstop mladega Lucijana Fižuleta je poživil celjsko igro in prebudil njegove soigralce, ki so v štirih minutah dosegli štiri zadetke zapored (dva je prispeval Fižuleto) in prepolovili zaostanek, do odhoda na odmor pa so se po delnem izidu 6:1 približali le na tri zaostanka. »Mattias Andersson je fenomenalen vratar. Že v preteklosti nam je znal zagreniti življenje in povzročati sive lase,« je že pred odhodom na gostovanje h klubu, ki ima skoraj sedem milijonov proračuna za letošnjo sezono, opozarjal trener Branko Tamše. Njegove besede so v dvorani Flens Arena na celjsko žalost meso postale: 37-letni Šved je v prvem polčasu zbral devet obramb, v drugem jih je dodal še šestnajst in tekmo končal pri neverjetni številki 25.

Prav švedski veteran je bil najzaslužnejši, da je tudi v drugem polčasu Flensburgova prednost pridno naraščala. Trener Ljubomir Vranješ, ki je na domači klopi že pet let, nedavno pa je pogodbo podaljšal še do leta 2020 (za vsak slučaj je 42-letni Šved srbskih korenin prijavljen na EHF tudi kot igralec svojega kluba, s 168 centimetri pa je najnižji v ligi prvakov), je kljub visokemu naskoku vztrajal pri hitri igri, s katero so prvaki Nemčije iz leta 2004 – to je tudi njihov edini tovrstni naslov – neusmiljeno polnili celjsko mrežo. Sedem minut pred koncem je bilo prvič deset zadetkov razlike (27:17), že precej prej pa je bilo jasno, da bodo Celjani po dveh zaporednih domačih porazih (Zagreb, Wisla) še tretjič ostali praznih rok. O Flensburgovi premoči dovolj povesta že naslednja podatka: imel je 61-odstotno učinkovitost pri strelih na gol (Celjani le 38), Andersson pa je ustavil kar 55 odstotkov strelov (Lesjak 29).

»Flensburg nas je s hitro igro prisilil v veliko napak in neizdelanih strelov. Prav tako nas je tudi pretekel in 'skontriral'. Dvakrat smo se uspeli vrniti v tekmo po visokem zaostanku, a potem smo videli, da je njegova igra precej hitrejša in da s takšno igro, kot smo jo mi prikazali v Flensburgu, nimamo česa iskati,« je priznal celjski igralec Žiga Mlakar, ki je v prvih osmih minutah dosegel dva zadetka, potem pa se do konca ni več vpisal med strelce. Prav majhno število doseženih zadetkov Celjanov na zadnjih treh tekmah (proti Wisli 25, proti Zagrebu in Flensburgu le po 20) še posebno bode v oči, o čemer Mlakar pravi: »Na teh tekmah smo prikazali dobro igro v obrambi, medtem ko napad šepa. V napadu nimamo hitrega pretoka igre, žoga gre prepočasi, naredimo preveč napak in ne uspemo si pripraviti dobrih položajev za strele. Verjetno pa je slabši napad delno tudi posledica velikega trošenja v obrambi.«

Prestali izidi 4. kroga v skupini A: Veszprem – Bešiktaš 33:25 (17:12), PSG – Zagreb 34:23 (18:8), Wisla – Kiel 23:37 (8:18), vrstni red: Veszprem 7, Kiel in PSG po 6, Flensburg in Zagreb po 4, Wisla 3, Celje 2, Bešiktaš 0.