V Tivoliju so si veliko obetali pred včerajšnjim začetkom serije treh tekem na domačem ledu. Prvi je v goste prispel tradicionalni tekmec iz Celovca, ki je Ljubljančanom že na začetku pokvaril načrte in zmagal s 4:1. Edinega slovenskega predstavnika v EBEL jutri čaka domači preizkus z Albo, v torek pa še z Dornbirnom.

V odprtem prvenstvu Avstrije je minilo že devet krogov, kar je dovolj dolgo obdobje za prve merodajne ocene o podobi Olimpije. Pisali smo že in tudi hokejisti radi poudarijo, da se je igra tivolskega kolektiva v novi sezoni izboljšala v primerjavi z zadnjo zaspano zimo. V ljubljanskih vrstah je opaziti več discipline, zaradi nepopustljivega značaja in zanesljivega vratarja Olivierja Roya se morajo tekmeci bolj potruditi za uspeh kot v zadnjih dveh ali treh letih. Doslej je bila igra Olimpije razen zadnjih dvajsetih minut na nedeljskem gostovanju pri vodilnemu Znojmu povsem spodobna in konkurenčna, kar v ledeno tivolsko dvorano privablja nekaj več radovednežev. V klubsko blagajno je zaradi povečanega števila obiskovalcev naposled kapnilo nekaj evrov več, ob tem pa velja omeniti, da je nova uprava omejila večletno prakso preveč lahkotnega dostopa do brezplačnih vstopnic.

Navkljub vsemu pa Olimpija na resen preskok v razmerju moči v EBEL razumljivo še ni pripravljena. Sinočnji test proti KAC je razkril največjo ljubljansko slabost – ob zavzetem pristopu tekmeca ima tivolsko moštvo enostavno premalo kakovosti. V poplavi tekem bo Olimpija v EBEL seveda še zmogla pripraviti kakšno presenečenje, a prav veliko od sedanje zasedbe ne more pričakovati nihče. Tivolsko občinstvo se bo moralo sprijazniti z dolgoletnim okrevanjem skoraj bankrotiranega kluba, moštvo pa bo v zaostreni avstrijski konkurenci napredovalo postopoma. To je bila v nemirnih razmerah, ko je usoda kluba visela na nitki, edina optimalna možnost.

EBEL, 9. krog: Olimpija – KAC 1:4 (0:2, 1:0, 0:2, gledalcev 1200; Chaput 35/PP1; Hundertpfund 10/PP1, Walker 14, Desantis 43/PP1, Nordqvist 59), Beljak – Znojmo 4:2, Dunaj – Bolzano 1:2, Gradec – Salzburg 1:4, Linz – Dornbirn 0:3, Innsbruck – Alba 2:1, vrstni red: Znojmo 21, KAC 18, Dunaj in Linz po 16, Dornbirn, Salzburg in Bolzano po 15, Innsbruck 14, Beljak 12, Alba 8, Olimpija 7, Gradec 5. mag