Pivovarji odhajajo v mesto ob nemško-danski meji, kjer so leta 2004 dvignili lovoriko za naslov evropskega prvaka, z dobro popotnico – z uspehom na derbiju proti Gorenju, s čimer so dosegli že 57. zaporedno zmago v domačih tekmovanjih. Če bi se ponovil scenarij (beri: zmaga) s tekme proti Velenjčanom, bi Celjani na enajstem medsebojnem obračunu s Flensburgom izenačili statistiko, kajti doslej so se Nemci veselili petkrat, Slovenci štirikrat, en dvoboj pa se je končal z neodločenim izidom.

»Flensburg ima malo šibkih točk, če sploh kakšno. Gre za vrhunsko ekipo, ki jo vodi vrhunski trener Ljubomir Vranješ. V igri ima 'milijon' kombinacij, hitro in za oko lepo igro, ki navdušuje. Ima vrhunske posameznike, trdno obrambo s Tobiasom Karlssonom na čelu, enim najboljših obrambnih igralcev na svetu, in vratarjem Mattiasom Anderssonom. Ta nam je že znal zagreniti življenje, po obrambah pa v (pol)protinapadih odlično zaposluje krila, ki z zadetki kaznujejo vsako napako,« trener Branko Tamše analizira ekipo, ki je po številu tujcev rekorderka v Evropi, saj jih ima kar 17: osem Dancev, šest Švedov, dva Srba in Francoza.

Ko je Tamše v sezoni 2013/14 sedel na celjsko klop, se je v osmini finala lige prvakov pomeril s Flensburgom: v Celju je zmagal s 26:25, v Nemčiji izgubil s 27:30. Od takratne Tamšetove zasedbe je ostala le sedmerica (Mlakar, Janc, Lesjak, Poteko, Razgor, Žvižej, Blagotinšek), ki pa je Flensburgu – v tisti sezoni je postal prvak Evrope – na dveh tekmah zabila skupno le pet zadetkov od celjskih 53. »Naša ekipa je v dobrem letu doživela precej več sprememb. V Flensburgu so ostali vsi nosilci igre, prišlo je še nekaj vrhunskih igralcev. V tej sezoni ima visoke cilje v nemški ligi in ligi prvakov, čeprav rezultatsko precej niha. Zakaj nihanja, pa je vprašanje za Vranješa, ne zame. A sezona se je šele dobro začela, Flensburg pa je tako kakovosten, da lahko premaga vsakega na svetu,« meni Tamše. Ogledal si je tudi tekmo Zagreb – Veszprem, na kateri sta »blestela« danska sodnika Gjeding in Hansen. »Tekma v Zagrebu se je končala z enakim izidom kot naša s Hrvati, 20:21 za goste, enak je bil tudi izid ob polčasu, 10:9. O sodnikih ne želim govoriti in ne bom govoril. Lahko rečem le, da sem doživel 'deja vu' naše tekme z Zagrebom. Velikokrat rečem igralcem, da on tam zgoraj vidi vse – enkrat ti vzame, drugič ti da.«

V isti sezoni kot Celjani je imel izkušnje s Flensburgom tudi brazilski reprezentant Arthur Patrianova, a v dresu španske La Rioje. »V skupini smo doma remizirali z 32:32, v Flensburgu izgubili kar s 25:37. Gre za vrhunsko ekipo, za katero stoji dvorana, vedno polna glasnih navijačev. Morali bomo biti maksimalno zbrani vseh šestdeset minut, sicer nas bo Flensburg kaznoval,« se zaveda 22-letni Arthur Patrianova, ki je na evropskem debiju proti Zagrebu dosegel tri zadetke.

Flensburg ima po treh krogih enak izkupiček kot Celjani – le dve točki (zmaga proti PSG, poraza proti Veszpremu in Kielu). »Favorit je Flensburg, a favoriti ne zmagujejo vedno. Upam, da bi lahko bilo tudi tokrat tako,« se pred dvobojem z drugouvrščeno ekipo nemške lige nadeja Patrianova. Le nekaj dni po podpisu pogodbe s Celjani (prišel je iz španskega kluba Villa de Aranda) si je strgal kolenske križne vezi, nedavno pa se je po sedmih mesecih vrnil na igrišče. »Ni se lahko vrniti, niti telesno niti duševno. Počutim se dobro, a potrebujem čas, da bo vse sedlo na svoje mesto in da se bom vrnil na prejšnjo raven,« pojasnjuje Arthur, navijač brazilskega nogometnega kluba Flamengo, ki si želi zaigrati na OI 2016 pred domačimi gledalci.