Ta je sredi septembra na predlog upnice Družbe za upravljanje terjatev bank končala v stečaju. Ker pa je smučarska sezona tako rekoč pred vrati, so bili mnogi na Koroškem zaskrbljeni, ali bodo to sezono na Kopah, kjer sta dve sedežnici in šest vlečnic, sploh smučali. Dileme zdaj ni več. Potem ko se je s predlagano najemno pogodbo strinjalo tudi sodišče, sta stečajna upraviteljica Simona Gorjup in direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž podpisala enoletno najemno pogodbo. Takšno, kot jo je sodišču predlagala Gorjupova, ki je ocenila, da se lahko le v primeru, da bodo žičniške naprave tudi to sezono delovale, povečajo možnosti, da zanj ob morebitni prodaji iztrži bistveno več, kot če bi naprave stale, stroški pa bi kljub mrtvi sezoni nastali in le še rasli.

Obenem je občina Ribnica na Pohorju ločeno objavila razpis za podelitev koncesij za upravljanje štirih žičniških naprav na Ribniškem Pohorju, ki jih je v stečajnem postopku izvzela iz stečajne mase. Izbrali so dva koncesionarja, njihova imena bodo znana v kratkem. Paradiž je dejal, da bi se jim na Kopah račun izšel, če bi jih to zimo obiskalo vsaj 60.000 smučarjev. Veliko je odvisno tudi od tega, kakšna bo letošnja zima, zato upa, da ne bo tako zelena, kot je bila lanska.

Da bi na Kope privabili čim več smučarjev, so se jim približali z zelo ugodnimi cenami, saj je treba v predprodaji za letno smučarsko vozovnico za odrasle odšteti le 199 evrov, še 20 evrov manj pa bodo zanjo odšteli seniorji in mladina. Paradiž ocenjuje, da bo strošek obratovanja okoli 650.000 evrov, v zimski sezoni pa bodo dodatno zaposlili okoli 35 ljudi. mm