Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Hrvaška - Bolgarija
1
Hrvaška izbrana vrsta bo pod hudim pritiskom, saj je na zadnjih dveh tekmah vpisala remi in poraz ter s tem ogrozila neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Slaba izida sta z mesta selektorja odnesla Nika Kovača, na njegovo mesto pa je sedel med navijači nepriljubljeni Ante Čačić. Kljub vsem težavam, ki tarejo kockaste, pa bi bilo vse drugo kot tri točke veliko presenečenje, saj so Bolgari za razred slabša ekipa, ki je povrhu na zadnjih štirih tekmah dosegla vsega en gol.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Norveška - Malta
1
Norvežani so se po zmagi proti Hrvatom znašli na drugem mestu v skupini, a se bodo morali za nastop na evropskem prvenstvu vseeno še močno potruditi, saj bodo zadnjo tekmo odigrali proti prvouvrščeni Italiji. Srečanje proti zadnji reprezentanci v skupini bo tako služilo kot priprava na obračun z azzuri.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Izrael - Ciper
1
Izraelci trenutno branijo tretje mesto, njihove možnosti, da bi prehiteli drugouvrščene Belgijce pa so minimalne, saj za njimi zaostajajo za štiri točke. Proti Cipru večjih težav ne bi smeli imeti, saj so bili od njih z 2:1 boljši že na prvi tekmi.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Islandija - Latvija
1
Na današnji tekmi se posebnega tekmovalnega naboja ne bo čutilo, saj so Islandci že uvrščeni na prvenstvo, Latvijci pa so svoje možnosti za nastop v Franciji že zapravili. Kljub temu domači navijači bržkone pričakujejo visoko zmago svoje reprezentance, saj so prvo tekmo proti današnjemu nasprotniku dobili s kar 3:0.