Pavel Rupar je ves čas postopka trdil, da ni storil kaznivega dejanja, po pravnomočnosti sodbe pa je precej časa tudi odlagal odhod na prestajanje zaporne kazni, ki jo je zdaj že prestal. Ostal pa je denarni del kazni, skupaj z obrestmi se je nateklo že za več kot 90.000 evrov. Ker je bila sodba pravnomočna, je občina skušala z izvršbo izterjati tisto, kar ji je sodišče prisodilo. »Ugotovili smo, da Pavel Rupar nima nobenega premoženja. Bil je lastnik več stanovanj, a jih je prepisal na svoja otroka. Občina meni, da je šlo le za manever, da bi se izognil plačilu,« pravi župan Tržiča Borut Sajovic in dodaja novost v razpletanju zadeve, ki je dolgo časa burila javnost: »Na občino Tržič je Pavel Rupar prek svojega odvetnika poslal poravnalni predlog, a se o njem še nismo izrekli. Po sestanku z občinskim pooblaščencem bodo vse okoliščine razjasnjene. Toda ne bomo ponovili napake iz kake druge občine in poravnave sklenili zgolj z odločitvijo župana. O vsem bodo odločali občinski svetniki na seji prihodnji teden.«

Očitno je, da skuša Pavel Rupar s predlogom za poravnavo izpolniti, kar je zapisano v sodbi, in nesporno je, da premoženja nima več. Avstrijsko podjetje je zaradi izgube posla tožilo občino Tržič, a ni uspelo z odškodninsko tožbo, ki jo je spomladi zavrnilo kranjsko okrožno sodišče, pred nekaj dnevi pa je sodbo potrdilo tudi višje sodišče in je s tem postala pravnomočna. Avstrijsko podjetje Aquaplus torej po mnenju sodišča ni bilo oškodovano in v tem, zdaj pravnomočnem dejstvu Pavel Rupar vidi tudi osnovo za revizijo njegovega kazenskega postopka, ker naj bi ta odločitev potrjevala, da tudi on ni oškodoval občine kot župan. Seveda pa je bilo med sojenjem jasno izpostavljeno, da naj bi mu posrednik v poslu in podjetnik Jurij Pinter v Avstriji izročil omenjenih 40 tisočakov, ki pa niso končali v občinski blagajni. To je bila podlaga za obsodilno sodbo.

Rupar je najavljal revizijo postopka, a do zdaj kakšnega novega dejstva ob pravnomočni sodbi in nespornem dolgu do občine ni bilo. Kot je potrdil župan Tržiča Sajovic, skušajo z blokado premoženja Ruparjevih otrok samo dobiti tisto, kar jim je prisodilo sodišče.