Podobno pozitivno gibanje je bilo zaznati v celotnem bančnem sektorju, saj se na splošno pričakujejo relativno dobri poslovni rezultati. Druga slaba novica je bil podatek o nemškem izvozu avgusta, ki se je na mesečni ravni znižal za 5,2 odstotka. Padec izvoza je v veliki meri posledica nižje gospodarske aktivnosti na Kitajskem in tudi v drugih državah v razvoju. Ta podatek za nemško in posledično evropske borze očitno ni bil merodajen, saj so ga trgi povsem ignorirali in nadaljevali blago rast tečajev.

V preteklih trgovalnih dneh in tudi včeraj je bilo zaznati, da se je afera Volkswagen skorajda umirila. Tudi vlagatelji so nekako omehčali svoj negativni pogled na podjetje, zato je bilo v zadnjih dneh že opaziti zanimanje za delnico in posledično tudi solidno rast. Težko je sicer oceniti, ali gre za vstop dolgoročnih investitorjev ali pa je šlo za kratkoročno pokrivanje tako imenovanih prodaj na kratko. Posledično so bili precej v zelenem območju celotna avtomobilska industrija, proizvajalci in dobavitelji. Novo poglavje se piše tudi v pivovarski vojni med družbama AnheuserBush InBev in SABMiller, kjer slednja vztrajno zavrača ponudbo za prevzem. Kljub astronomski vsoti v SABMillerju namreč menijo, da je ponudba še vedno preskromna.

Sicer pa so se trgi na splošno ta teden lepo umirili, kar je povečalo tudi zanimanje za delniške naložbe. Nekaj podobnega se je s trgi dogajalo tudi onstran luže, kjer se osrednji indeks S&P500 spet približuje meji 2000 indeksnih točk.

Na domačem delniškem trgu posebnih omembe vrednih premikov ni bilo, čeprav je trg v pričakovanju denarja iz zaključka prevzemov Pivovarne Laško in Žita. Predvsem zaradi pričakovanj o spremembi trošarinske politike in vpliva na maržo pri prodaji naftnih derivatov je na domačem trgu v ospredju Petrol. Za zdaj se na ceni delnice to (še) ne pozna, je pa zaznati nekaj povečanega povpraševanja.