Nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader je pretekli teden upal, da bo prišel iz zapora v zameno za velikansko varščino in deponiran potni list. Toda dokumentacija za del družinske hiše, ki je v lasti njegove žene Mirjane in ni v masi blokiranega premoženja ter bi bil lahko za varščino, ni zadovoljila sodišča in Sanader je ostal v zaporu.

Na dan pa so prišle podrobnosti o razpadu dinastije Sanader. Z ženo Mirjano sta se menda popolnoma odtujila, saj ga je le redko obiskala v zaporu, hčeri pa, če se le da, ne omenjata svojega porekla. Sanader je menda zlomljen in bolan. Ostalo mu je le nekaj prijateljev, eden od njih je za Sanaderjevo varščino celo ponudil svoj vikend. A zapustila ga je celo njegova protežiranka Kolinda Grabar Kitarović, ki ji je tlakoval pot v politiko in se zaradi nje celo kregal z ljubosumno ženo, a mu kot predsednica države uslug ni vrnila s pomilostitvijo.

Sanaderjevi hčeri sta zapustili Hrvaško. Bruna je zdravnica in je na specializaciji v Nemčiji, Petra pa že nekaj časa živi v Ameriki, kjer skuša uspeti kot igralka. Očeta je nazadnje videla na sojenju, ko je morala pričati o svojih bančnih računih. Menda je specialistka za sestavljanje horoskopov. Do zdaj je nastopila v štirih filmih, vloge pa skuša pridobiti s tem, da izpostavlja svojo vsestranskost, saj tudi poje, pleše in odlično sablja, angleško pa, kot je zapisano na njeni spletni strani, govori z različnimi naglasi. Ker od igralskih vlog nekako ne more preživeti, je v prostem času še model in scenaristka. Nazadnje je posnela serijo fotografij za arabski nakit, ponosno pa je tudi oznanila, da je napisala svoj prvi scenarij in ga poslala na natečaj, a se ni uvrstil v naslednji krog.

Ko bodo Iva Sanaderja spustili iz zapora, si menda najbolj želi obiskati mamo v Splitu, ki je ni videl že tri leta. Glede na to, da je njegova družina po poročanju hrvaških medijev očitno razpadla, bi najraje živel pri bratu Flaviju v Švici, kjer bi bil lahko popolnoma anonimen. Prav mogoče je, da ima na kakšnem neznanem švicarskem računu še kaj skritega denarja.