Oseminštiridesetletni Klopp in lastniki Liverpoola, družba Fenway Sports, so po poročanju angleških medijev uspešno zaključili pogajanja. Nemec bo angleškega velikana vodil naslednja tri leta, pri tem pa mu bosta najverjetneje pomagala tudi Bošnjak Željko Bulat, ki je s Kloppom kot pomočnik sodeloval pri Mainzu in Borussii Dortmund, kot tudi trener Peter Kawietz. To seveda pomeni, da se bosta od kluba po Brendanu Rodgersu bržkone poslovila sedanji pomočnik Sean O'Driscoll in trener prvega moštva Gary McAllister, ki sta se klubu pridružila v poletnih mesecih.

Za nemškega nogometnega strokovnjaka, ki se ga je poleg Italijana Carla Ancelottija omenjalo kot najverjetnejšega kandidata za klop Liverpoola, bo to sploh prva trenerska služba na Otoku. Pred tem je namreč po sedem let vodil Mainz in Borussio Dortmund, s katero se je razšel po koncu lanske sezone. Rumeno-črni so pod vodstvom karizmatičnega stratega osvojili dva naslova državnega prvaka (2011, 2012), nemški pokal, pred dvema letoma pa so zaigrali tudi v finalu lige prvakov proti velikemu tekmecu Bayernu iz Münchna.

Klopp, ki je v pogovoru za revijo Focus še lani zatrjeval, da je »Anglija edina država, v kateri bi še želel trenirati«, naj bi v Liverpool prispel še danes, uradno pa ga bo klub javnosti verjetno predstavil že na za jutri sklicani novinarski konferenci.