Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Slovenija - Litva
1
Slovenijo za konec kvalifikacij čakata najlažji tekmi z Litvo in San Marinom. Vsi pričakujejo 6 točk in potrditev tretjega mesta v skupini, ki vodi v dodatne kvalifikacije, od morebitnem spodrsljaju Švice proti Estoniji, pa četa Srečka Katanca lahko upa celo na drugo mesto. A najprej morajo fantje opraviti svoj del posla, torej premagati oba precej šibkejša nasprotnika od sebe. Litvo so v gosteh Slovenci ugnali z 2:0 in tudi v Stožicah dvoma o zmagovalcu ne bi smelo biti, razlika pa prav tako vsaj 2 zadetka v prid zasedbe s Triglavom na prsih.

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Anglija - Estonija
1
Angleži v teh kvalifikacijah še niso oddali točke in so se zlahka že uvrstili na Euro. Zato lahko sproščeno odigrajo še zadnji tekmi, kjer prav tako ne gre pričakovati spodrsljaja. Estonci sicer niso naiven nasprotnik in imajo še teoretične možnosti za skok na tretje mesto v skupini, a na Wembleyju se jim bodo najbrž zašibila kolena in bodo kvalitetnejši domači zasedbi prej ali slej dovolili zabiti gol, od tam dalje pa bodo Angleži s hitrimi ofenzivnimi igralci le še lažje polnili gostujoči gol.

Košarka - ABA liga

Cibona - Union Olimpija
1
Že prve tekme so potrdile napovedi, da bo imela mlada zasedba Olimpije letos velike težave pod košem, saj igra brez pravega centra, zato prepričljivo izgublja skok, šepa pa tudi igra v obrambi. Ob pomanjkanju izkušenj številnih igralcev je zato vse bolj jasno, da bodo zmaji letos le stežka končali v zgornji polovici lestvice lige Aba, saj so denimo nazadnje doma klonili celo proti Sutjeski, ki naj bi bila najslabša ekipa v ligi. Sedaj se lahko mirno vprašamo, če ni to trenutno kar Olimpija, zato bi se težko strinjali z oceno stavnic, da gre za tekmo 50:50. Čeprav je Cibona v razsulu in daleč od stare slave, bo verjetno znala izkoristiti prednost domačega terena, kjer je pred dnevi že padel Tajfun, in vpisala drugo zmago.

Košarka - ABA liga

Krka - Cedevita
2
Tudi Krka v sezono ni vstopila prav vzpodbudno, saj jo je dvakrat nadigral Tajfun, visoko pa je izgubila tudi proti Budućnosti. Cedevita je v prvih treh krogih vselej zmagala v več kot 10 točkami prednosti in glede na to, da je ob Crveni zvezdi najmočnejša ekipa v ligi, ki se pripravlja na igranje v evroligi, se zdijo možnosti za presenečenje Novomeščanov sila majhne.