Matej Mavrič: »Pričakujem podobno igro, kot jo je Slovenija prikazala v Švici. S takšno igro je zmaga zagotovljena. Najbolj me moti, da so ljudje do 80. minute v Švici tako rekoč že kupovali vozovnice za Francijo, potem pa vsevprek kritizirali. Na tisti tekmi je bilo veliko pozitivnega. Zadnjih deset minut ne more vsega porušiti. Reprezentanca je kakovostna, to bodo dokazali. Dokler so možnosti, je treba upati na neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Je pa res, da so možnosti minimalne. Spet se bo čakalo v San Marinu, kot smo mi objeti čakali leta 2009, nikoli ne bom pozabil tega trenutka. Niti najmanj ne dvomim, da jim bo uspelo osvojiti šest točk. So dovolj jezni in željni dokazovanja, ker se je javnost naperila proti njim. Zame bi bil to dodaten naboj in mislim, da bo tudi za njih.

Brane Oblak: Čakamo zmago, da bomo lahko mirno šli naprej proti evropskemu prvenstvu. Težko je kar koli napovedati, saj ne vem, kateri nogometaši bodo igrali in kako bo postavljena igra. Ne sme pa se več zgoditi zgodba s tekme v Švici. Če bodo šli igralci sto na uro, se lahko marsikaj zgodi. V reprezentanci so upravičeno jezni po tekmi s Švico. Toda bolj bi poudaril nekaj drugega. Res je, da je Katanec naredil napake pri menjavah, toda bolj so krivi glavni igralci – vratar, kapetan in napadalec, ker selektorja niso potegnili iz težav. Saj se jim ni bilo treba povsem zapreti, ampak bi lahko ob koncu sami igrali drugače. Sicer je problem Slovenije le eden, preveč napak v obrambi. Gole stalno dosegajo, ampak jih tudi preveč dobivajo. V obrambi je bilo nekaj napak, medtem ko v napadu vse bolj ali manj deluje.

Pavel Pinni: Na tekmah z Litvo in San Marinom bo pomemben le rezultat, ne lepota v igri. Edino zmaga nam daje upanje na tisto, kar si vsi želimo. Švica je morda za odtenek močnejša, Anglija pa sploh. Slovenija je odvisna tudi od drugih rezultatov, a vsaj tretje mesto bi morala doseči. Potem bo precej odvisno od žreba dodatnih kvalifikacij. Upajmo, da bo lahko igral Milivoje Novaković, ki je zagotovo naš prvi napadalec. Če ne bo pravočasno okreval, ga lahko Robert Berić uspešno zamenja, saj mu je na zadnji tekmi šlo dobro. Sicer pa selektor najbolje ve, kako in kaj. Treba je podpreti njegove ideje. Resda je bil v zadnjem času malo jezen na medije, toda to ni nič pretresljivega. Vsak ima svoj značaj, vsak ima svoj način komuniciranja. To je človeško in je sestavni del nogometa. aro