Peklenski ritem v ligi ABA se nadaljuje. Potem ko so košarkarji Uniona Olimpije še v ponedeljek zvečer igrali na gostovanju pri Igokei, jih je včeraj že čakal nov obračun. V Stožicah je gostoval novinec v jadranskem tekmovanju Sutjeska, razplet pa je bil za zmaje enak kot v Laktaših. Povsem raztrgana igra lahko trenerja Gašperja Potočnika pošteno skrbi, a časa za korekcije ni, saj bodo Ljubljančani že jutri gostovali v Zagrebu pri Ciboni.

Gostje iz Nikšića so v Ljubljano pripotovali s slabo popotnico, saj so klonili na uvodnih dveh obračunih proti Tajfunu in Cedeviti, a na obeh dokazali, da utegnejo biti ob podcenjevanju nasprotnika silno neugodni. Prav slednje se zdi, da se je pripetilo sinoči v Stožicah. Trener Olimpije Gašper Potočnik je prvič v letošnji sezoni lahko računal na Mitjo Nikolića, ki je obračun začel celo v prvi peterki, a s tem ni veliko pridobil. Celotno moštvo je namreč v prvih dvajsetih minutah delovalo silno medlo, kot da bi mislilo, da bo za zmago dovolj že sama prisotnost na parketu.

Na drugi strani so bili gostje iz Nikšića zelo motivirani, saj so na vsak način želeli priti do prvega uspeha v novi sezoni. Moštvi sta se v prvih dveh četrtinah pogosto izmenjavali v vodstvu, ne eni ne drugi pa ni uspelo priigrati večje prednosti. Maloštevilni gledalci v Stožicah so se ob napakah domačega moštva večkrat prijemali za glavo, a se nato nasmihali tudi ob igri gostov, ki jim razbite igre Olimpije ni uspelo kaznovati. Do 18. minute tako niti Olimpija niti Sutjeska nista vodili za več kot tri točke, nato pa je gostom le uspelo povezati tri uspešne napade in z delnim izidom 7:0 so na odmor odšli zadovoljnejši.

Potočnika je med glavnim 15-minutnim odmorom čakala težka naloga, saj je moral prebuditi zaspane igralce. To mu ni uspelo, saj so gostje iz slačilnice prišli še bolj odločeni, da bodo v Stožicah uspešni. Igralci trenerja Dušana Dubljevića so zavohali kri in do 24. minute prednost povišali na 13. Ko je kazalo, da se Olimpijina ladja potaplja, so zmaji le nekoliko agresivneje nastopili v obrambi, a kaj, ko je bilo v napadu še vedno preveč napak. Dve zaporedni je storil včeraj znova povsem nerazpoloženi Zack Wright, zaradi česar je moral na klop za rezervne igralce. Devet zaporednih točk Save Lešića je Olimpiji pred zadnjo četrtino vseeno vlilo nekoliko več upanja. Sprva na to ni kazalo, nato pa Ljubljančani od 34. minute Sutjeski niso več dovolili točke, v napadu pa so mukoma topili prednost in po košu Wrighta 3,9 sekunde pred koncem celo povedli. Kazalo je, da se bo Olimpija na koncu le rešila, a je imel Nemanja Vraneš drugačne načrte. Wrightu je v obrambi spodrsnilo, Vraneš pa darila ni odklonil in zadel za veliko slavje gostov.

»Večji del tekme smo igrali solidno v obrambi. Še vedno s precej napakami, a s tem delom igre moram biti zadovoljen. V napadu pa tokrat nismo bili odločni, natančni, nismo napadali koša in bili neaktivni. V določenih trenutkih smo delovali potem nepovezano, nedisciplinirano, a vse v žaru po dobri igri in kakšnem atraktivnem košu, ki bi nas sprostil. Na koncu smo vseeno prišli v položaj, ko bi lahko tekmo celo dobili, a se je izteklo, kot se je,« je potek dogodkov opisal trener Gašper Potočnik, medtem ko je Luka Rupnik vzrok za poraz našel v prostih metih. »Slabo smo začeli tekmo in bili povsem brez energije. Ob polčasu smo zaostajali za sedem in se zavedali, da potrebujemo boljšo predstavo, če želimo zmagati. Energija je v drugem delu rasla, a to ni bilo dovolj. V oči bodejo slabi prosti meti, od katerih smo jih zgrešili devet. Težak poraz, ki pa ga je treba čim prej pozabiti in v Zagrebu proti Ciboni iskati presenečenje,« je ocenil Luka Rupnik.

Preostali izidi 3. kroga: Metalac – Igokea 56:74 (5:17, 29:42, 44:59, Gabrić 16; Komatina 18), Budućnost – Mega Leks sinoči, vrstni red: Cedevita in C. zvezda 3-0, Tajfun in Igokea po 2-1, MZT, Zadar, Partizan, Cibona, Metalac, Olimpija, Sutjeska in Krka po 1-2, Mega Leks in Budućnost po 1-1. Pari 4. kroga, danes ob 19. uri: C. zvezda – Tajfun, jutri ob 17. uri: Mega Leks – MZT, Krka – Cedevita, Budućnost – Zadar, ob 19. uri: Cibona – Olimpija, sobota ob 17. uri: Igokea – Partizan, ob 19. uri: Sutjeska – Metalac.