PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Škotska-Poljska /dvostranska stava/
2
Škoti nujno potrebujejo zmago, če se še želijo igrati z mislimi o uvrstivi na EURO, a njihova velika težava je, da ima Poljska trenutno najbolj vročega napadalca in da bo Poljake v Glasgowu podpirala tudi glasna vojska tamkajšnjih izseljencev. Verjeten je remi, a če bi se moral odločiti za zmago, bolj verjamem močnemu poljskemu napadu.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Madžarska-Ferski otoki/+2/
1
Ne vem zakaj se stavnicam zdi gladka zmaga Madžarov tako zelo neverjetna. Četa Bernda Stercka je že na severu zmagala z golom v prvem polčasu, v tem ciklusu jim bo vendarle uspelo priti v dodatne kvalifikacije, kar bi si z današnjo zmago že zagotovili. Se bo pa igralcem verjetno še dolgo v glavi vrtel film iz Windsor Parka, kjer so v zadnjih minutah srečanja verjetno zapravili celo neposredno uvrstitev na EURO.

Tenis - ATP - Tokio

Paire B.-Baghdatis M.
1
Dimitrovu menjava trenerja zaenkrat ne pomaga. V Tokiu ga je pričakal letos prerojeni Benoit Paire, ki ima sedaj lepo priložnost za preboj v četrtfinale, kajti Baghdatisa sem gledal proti Verdascu in njegova igra ni bila čisto nič posebnega. Špancu je ponudil priložnost za zmago v prvem nizu, ki je Nando ni izkoristil in od takrat naprej je šlo vse v ciprčanovo smer. Marcos je preveč pasiven, da bi lahko Francoza na njegov dober dan premagal...dejstvo!

Tenis - ATP - Tokio

Simon G.-Muller G.
1
Ni mi jasno, kako je lahko imel Simon proti Müllerju dva tedna nazaj nižjo kvoto, ko pa so bili tam pogoji za Luksemburžana vsekakor boljši, kot v Tokiu, kjer žogica potuje počasneje. Francoz se trudi za uvrstitev na zaključek v London, današnjega nasprotnika je par tednov nazaj premagal 6:4, 6:4, pa bi lahko zmagal še bolj prepričljivo. Simon je moj favorit za finale z Nišikorijem.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Gruzija-Gibraltar/3,5/
2 (=več)
Amaterska reprezentanca Gibraltarja je v svojem krstnem nastopu pokazala pričakovano malo. Resne ekipe si proti njim ustvarijo med 15 in 30 lepih priložnosti za gol, od katerih je vsaj pet "smtrnih", poleg tega pa je njihov cilj gol in ne remi, kot bi lahko marsikdo sklepal. V gosteh so bili premagani 0-7, 1-6, 0-4 ter 1-8, zato me kar malo čudi, da je ta kvota tako visoko. Upam, da Gibraltar dobimo v naslednjih kvalifikacijah za EURO in tako že vknjižimo 6 točk.