Repetiral pištolo in razbil steklena vrata

Najprej je udaril na Celovški cesti, kjer je zamaskiran in s pištolo v roki vstopil v prostore bencinskega servisa in terjal denar. Ker ga ni takoj dobil, je pištolo repetiral. Prodajalec je tedaj zbežal v pisarno, stranki, ki sta bili v prostorih prodajalne, pa sta lahko le nemo spremljali, kako se je ropar pognal za pult in izpraznil blagajno. Na podoben način je oropal tudi bencinska servisa na Dolenjski in Šmartinski cesti. Tudi v teh dveh primerih ga ni zmotilo, da so bile na bencinskem servisu tudi stranke, prodajalcem pa je grozil s pištolo.

Zadnjega nečednega podviga se je serijski ropar lotil v petek, ko je vdrl v prostore bencinskega servisa v Dolu pri Ljubljani. Prodajalec je pravočasno opazil, da se prostorom prodajalne približuje zamaskirani neznanec, in zaprl avtomatska steklena vrata bencinskega servisa. Mladega Ljubljančana to ni ustavilo, temveč je z nekaj odmerjenimi udarci razbil vrata in se pognal v notranjost. Najprej je stekel za prodajalcem, ki se je skril na hodnik, in ga pretepel, nato pa je vanj uperil še pištolo in ga prisilil, da mu izroči denar.

Skril plen in roparsko opremo

Ker je prodajalec pravočasno sprožil alarm, so bile policijske patrulje hitro na kraju ropa, nad Dolom pri Ljubljani pa je krožil policijski helikopter. Stojanović je policistom poskusil peš zbežati in stekel v bližnjo sosesko, kjer je tudi skril svoj plen, rokavice, kapo, oblačila in pištolo. Policisti so ga tudi s pomočjo informacij enega izmed domačinov aretirali ter kasneje našli še skritih 7200 evrov in roparsko opremo. Za pištolo se je izkazalo, da je bila zgolj prepričljiva imitacija strelnega orožja, kje je preostalih 18 tisočakov, pa policisti še preiskujejo. Kriminalistična preiskava tako še poteka, policisti pa menda preverjajo tudi, ali je imel Stojanović pomagače. Po ropih je namreč pobegnil kar peš, povsem mogoče pa je, da ga je – vsaj v primerih uspešnih ropov – kdo kasneje pobral.

Policisti so Stojanovića že pospremili do preiskovalnega sodnika, odločitev, da mora 28-letnik za rešetke pripora, pa ni bila pretežka. Mladenič, ki ima menda težave z odvisnostjo od prepovedanih substanc, je namreč že stari znanec policije. Toda po naših podatkih se v preteklosti ni zatekal k tako nasilnim kaznivim dejanjem, temveč naj bi imel na grbi predvsem manjše tatvine iz trgovin in torbičarstvo.