Po dobri predstavi na uvodu v košarkarsko ligo ABA proti MZT iz Skopja so košarkarji Uniona Olimpije v drugem krogu doživeli prvi poraz. Pred domačimi navijači je bila od Ljubljančanov boljša Igokea. Dvorana Laktaši v Aleksandrovcu tako za zmaje ostaja zakleta, saj so v jadranskem tekmovanju v njej izgubili vseh dosedanjih pet obračunov.

Trener Olimpije Gašper Potočnik je nemudoma po zmagi proti makedonskemu moštvu poudaril, da ga proti Igokei zanima predvsem odziv njegovih igralcev na gostovanju. Njegovi strahovi so se uresničili nemudoma po uvodnem sodnikovem metu, saj je bila igra bleda, kot je bila na začetku tekem pogostokrat tudi v pripravljalnem obdobju. Košarkarji v zelenih dresih so delovali uspavano in nezainteresirano, zato so gostitelji brez težav prihajali do neoviranih metov. Potočnik je tako že v sedmi minuti vzel drugo minuto odmora, na kateri je igralcem očital, da prekinjajo dogovorjene akcije in se ne držijo sistema. Povišan ton v njegovem glasu je obrodil sadove, saj so Ljubljančani predvsem po vstopu Luke Rupnika in Mihe Lapornika dobili veter v jadra tudi v napadu, a so si s 13 točkami zaostanka v sedmi minuti skopali že precej globoko jamo.

Nadaljevanje je bilo za goste uspešnejše, zato se je prednost nasprotnika počasi topila. Največ težav je zmajem povzročala prevlada Igokee pod obročema, saj so varovanci trenerja Željka Lukajića brez težav prihajali do napadalnih skokov (na koncu 13), po katerih so pogostokrat tudi zadeli. Dva zadeta prosta meta Save Lešića sta Olimpiji v 28. minuti omogočila, da je prvič na tekmi povedla, na začetku zadnje četrtine pa prišla že do šestih točk prednosti in kazalo je na taktično popolno predstavo v gosteh. A v najpomembnejšem trenutku je mladi ljubljanski zasedbi zmanjkalo goriva, kar so gostitelji izkoristili in z delnim izidom 10:0 (do konca 18:3) rezultat znova obrnili sebi v prid. Pri Igokei je izstopal Vuk Radivojević, ki je dosegel 20 točk, a obračun končal v 37. minuti, ko je dobil peto osebno napako. Zaradi nje je na črto prostih metov stopil Lešić, ki je imel možnost, da izid izenači, a dosegel le točko. V zaključku je Olimpija sicer pretila nasprotniku, a storila preveč napak. Gregor Hrovat je povsem sam v protinapadu pozabil odbiti žogo ob tla in storil korake, tokrat nerazpoloženi Zack Wright pa je po ukradeni žogi nemudoma storil napako in priložnost za prvo zmago Olimpije v Laktaših je splavala po zlu.

»Pod košema smo izredno slabo zapirali in skakali. Tako preprosto ne moreš zmagati. Poleg tega je bilo veliko slabih odločitev v napadu in napak v zadnji četrtini. Predvsem zaradi slednjih nismo mogli pričakovati, da bi lahko dosegli zmago na gostovanju v Laktaših,« je po porazu povedal trener Olimpije Gašper Potočnik, kapetan Saša Zagorac pa je dodal: »Preslabo smo začeli tekmo. Gostitelji so se dobro pripravili na nas, zato se nismo znašli. Ko smo se sprostili, smo zaigrali bolje, a na koncu neizkušeno zapravili zmago.«

Preostal izid, 2. krog: Sutjeska – Cedevita 68:83 (18:23, 31:36, 54:54, Vranješ 20; Bilan 20), vrstni red: C. zvezda in Cedevita po 2-0, Olimpija, Mega Leks, MZT, Tajfun, Zadar, Krka, Budućnost, Cibona, Igokea in Metalac po 1-1, Sutjeska in Partizan0-2. Pari 3. kroga, danes 17. uri: Zadar – C. zvezda, ob 19. uri: Cedevita – Cibona, ob 21. uri: Tajfun – Krka, Partizan – MZT, jutri ob 17. uri: Metalac – Igokea, ob 19. uri: Olimpija – Sutjeska, ob 21. uri: Budućnost – Mega Leks.