Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - ABA liga

Cedevita - Cibona
1
Zagrebški derbi verjetno ne bo ponudil prav razburljive predstave, saj kluba nista na enakovrednem nivoju. Obubožana Cibona še išče pot iz težav in najbrž še nekaj let ne bo močna, kot je bila pred časom, Cedevita pa je ob Crveni zvezdi edini močan klub v ligi z evroligaško zasedbo.

Košarka - ABA liga

Tajfun Šentjur - Krka
1
Državni prvaki iz Šentjurja bodo letos skušali dokazati, da lanski uspeh ni bil slučaj. Še nekoliko so okrepili svojo zasedbo in v dosedanjih tekmah že pokazali, da tudi v ligi Aba ne bodo le statisti. V nedeljo so po tesni končnici sicer prvič v sezoni izgubili na gostovanju pri Ciboni (69:71), danes pa se bodo skušali vrniti na zmagovito pot. Motiva jim ne bo manjkalo, saj bo nasproti stala Krka, najuspešnejši slovenski klub zadnjih let, ki pa so jo Šentjurčani nedavno v superpokalu že nadigrali (72:60).

Košarka - ABA liga

Zadar - Crvena zvezda
2
Zvezda je nedvomno edini pravi favorit za osvojitev prvega mesta v rednem delu lige Aba. Glede na to, da je konkurenca najbrž še nekoliko slabša kot lani, ne bo presenetljivo, če bodo Beograjčani znova premagovali vse nasprotnike tako kot v lanski sezoni, ko so edina poraza doživeli šele v zaključku, ko so imeli prvo mesto že zagotovljeno. Zadar so rdeče-beli premagali že pred dnevi na prijateljski tekmi (68:57), kar jim bo še v dodatno spodbudo, da se današnjega gostovanja ne rabijo bati.

Tenis - ATP - Peking

Ferrer - Bellucci
1
Ferrer je dobro formo pokazal prejšnji teden v Maleziji, ko je dobil turnir v Kuala Lumpurju. V Pekingu zaradi zelo močne konkurence prav do končne zmage najbrž ne bo mogel, izpada v prvem krogu pa si tudi ne bo privoščil. V medsebojnih dvobojih proti Belluciju vodi s 6:1.