Obnova palače je bila deležna skrbnega načrtovanja in priprav s strani strokovnjakov iz Jelovice, katerih osnovno vodilo je bila vgradnja energijsko varčnih oken najvišje kakovosti, ne da bi z obnovo posegli v arhitekturne značilnosti objekta. Posebej zanjo so bili spremenjeni nekateri detajli oken, da bi se tako ohranila pristnost beneškega arhitekturnega stila  palač značilnih za obdobje med renesanso in barokom.

V palačo so vgrajena okna Ekoterm iz macesnovega lesa, ki so jih v Jelovici izdelali po zahtevah spomeniškega varstva. Lesena polkna so izdelana po posnetku obstoječih, prav tako iz lesa macesna. Da bi povsem ohranili pristen starodaven videz so se odločili za vgradnjo stilnega okovja. Posebnost obnove palače so okna, v katera so vgradili troslojna izolacijska stekla v kombinaciji z vitražnim steklom, ki je bilo s starih preneseno v nova lesena okna.

Kljub stoletju izkušenj z oblikovanjem in vgradnjo lesenih oken je bila obnova palače velik izziv. Tako pri konstruiranju in proizvodnji kot tudi vgradnji je bilo treba upoštevati stroga pravila spomeniškega varstva. Z novimi okni so želeli palači Belgramoni-Tacco, ki sodi med najlepše palače v Kopru, podariti nekdanji blišč, ne da bi ji na kakršenkoli način spremenili videz. Z obnovo oken so izboljšali energijsko varčnost, funkcionalnost in kakovost bivanja v palači.

Lesena okna Ekoterm bodo zagotavljala visoke vrednosti energijske varčnosti in s tem prihranke, obenem pa ustvarjala ugodno bivalno klimo, saj lesena okna Jelovica »dihajo«, oddajajo in sprejemajo vlago, kar je v tovrstnih zgradbah ključnega pomena. Objekt je tako zaščiten pred zunanjimi atmosferskimi vplivi, v njegovi notranjosti pa bodo izpolnjene stroge klimatske zahteve prostorov galerijskega tipa. (sč)