Nedavno se je 63-letni mojster borilnih veščin mudil v Azerbajdžanu, kamor ga je povabil predsednik Ilham Alijev. Obisk je seveda izzval organizacije za človekove pravice, češ da kako lahko obiskuje države, ki očitno kršijo človekove pravice. Seagal se za to ne zmeni. Poleg nasmejanih protokolarnih posnetkov z raznimi veljaki je med bolj zabavnimi tudi posnetek, kjer Seagal sedi v naslonjaču in gleda predstavitev aikida prav njemu na čast. Nato si počasi sezuje čevlje in enega od mladih vaditeljev mimogrede vrže na tla.

Seagal v kar nekaj nekdanjih sovjetskih republikah organizira tečaje borilnih veščin, med drugim tudi v Čečeniji, kjer je prijatelj z razvpitim Ramazom Kadirovom. Poleg tega pa je prav med obiskom Azerbajdžana napovedal da bo v Rusiji odprl produkcijsko hišo in snemal filme. Prvi naj bi bil v režiji oskarjevca Nikite Mihalkova.

Kate Winslet ima oskarja v kopalnici

Ker se bliža premiera njenega novega filma in ker bo te dni stara 40 let, je v preteklem tednu pravo medijsko ofenzivo doživela Kate Winslet. Igralka, ki je sicer ponosna na to, da o svojem zasebnem življenju ne govori mnogo, je natresla nekaj zabavnih podrobnosti. Denimo to, da ima oskarja v kopalnici. Menda zato, da ga lahko vidijo tudi njeni obiskovalci in da jim s tem omogoči nekaj zabavnih trenutkov v kopalnici, ko se pretvarjajo, da so prejeli oskarja. Razlog, zakaj ima kipec v kopalnici, pa je morebiti tudi ta, da je priznala, da se sploh ne počuti kot filmska zvezdnica in ji je še vedno nerodno, če jo kdo naslovi tako.

Če bi bilo za mnoge to razlog, da bi morala na terapijo, je v Wall Street Journalu razložila, zakaj ne hodi k psihoterapevtu, kar je sicer nujno opravilo večine zvezdnikov. Menda je šla enkrat, a je ugotovila, da je pametnejša od terapevta, ter se ni nikoli več vrnila.

Tako očitno ni potrebovala terapije po dveh propadlih zakonih. Je pa izjemno ponosna, da je v javnosti molčala o tem, zakaj sta oba zakona propadla. Zato pa je v tretjem zakonu zelo srečna in kot pravi, se je od leta 2012, odkar je poročena s poslovnežem Nedom Rocknrollom, nečakom Richarda Bransona, zelo spremenila ter zdaj živi srečno in zadovoljno življenje.

Helen Mirren sovraži besedo lepota

V šestdesetih, ko je igrala v gledališču Royal Shakespeare Company, so jo imenovali seksi kraljica Stratforda. Helen Mirren, danes gospa pri sedemdesetih, medijem to še vedno zameri. Toda postala je novi obraz L'Oreala in je najstarejša igralka ali manekenka, ki je sklenila takšno pogodbo s katero od kozmetičnih hiš. »Skrajni čas je, da se je to zgodilo,« je dejala novinarki Guardiana. »Vse življenje gledam slike popolnih mladih deklet. A katera ženska je v resnici takšna?«

Mirrnova je najstarejša v vrsti žensk, ki so v zadnjem letu podpisale pogodbo s kozmetično hišo. Devetinšestdesetletna Charlotte Rampling bo delala reklamo za šminko, 65-letna Jessica Lange bo model modnega oblikovalca Marca Jacobsa, 69-letna Diane Keaton bo tudi obraz L'Oreala. »Vem, da sem bila mlada lepa, zdaj pa nisem. A dobra stvar, ki se zgodi s starostjo, je, da se požvižgaš na to, kako si videti. Pravzaprav besedo lepota sovražim,« je zatrdila igralka, ki je verjetno najbolj znana po vlogi kraljice Elizabete, za katero je prejela oskarja. Kako dobro se počuti v svojem telesu, je pokazala tudi poleti, ko je v kopalkah paradirala po italijanskih plažah, zaradi česar jo je Daily Mail razglasil za zgled ženskam, starejšim od petdeset, ki se ne sramujejo svojega telesa.

Michelle Obama bi rada odprla okno

Biti ameriška prva dama ni lahko. Michelle Obama je v The Late Showu Stephenu Colbertu priznala, česa se najbolj veseli, ko bo prihodnje leto zapustila Belo hišo. Neizmerno bo uživala, ko bo lahko vozila in odprla okno. V osmih letih so jim varnostniki enkrat samkrat na poti v Camp David pustili, da so za pet minut odprli okna, nikoli pa jih niso smeli odpreti v Beli hiši.

Prav varnostne omejitve so tiste, ki jih Michelle Obama ne bo pogrešala, prav tako kot menda ne bo pogrešala življenja v hiši s 132 sobami, 53 kopalnicami in jedilnico za 140 ljudi. Poleg odprtih oken si želi tudi, da bi lahko sama odšla v trgovino in sama vozila.

Toda ameriška prva dama je kljub temu zadovoljna zaradi projektov, ki jih je vodila. Zadnji med njimi je projekt, s katerim želi 62 milijonom deklet po vsem svetu, ki nimajo dostopa do izobrazbe, to omogočiti. V projektu sodelujejo tudi znane zvezde, recimo Charlize Theron.

Michelle Obama se sicer spretno izogiba komentiranju politike, a je kljub temu priznala, da bo tudi v primeru, da bo za njihovo družino v Belo hišo prišla predsednica, na mizi jedilnice pustila pismo dobrodošlice novi gospodinji Bele hiše, tako kot ga je njej pustila Laura Bush.