Kako velik pritisk je bil zaradi uvodnih porazov v novi sezoni na vaših ramenih pred tekmo z Zadrom?

Pritisk niti ni bil velik, saj se igralci zavedamo, da smo dobra ekipa. Uvodnih tekem nismo odigrali po pričakovanjih, predvsem v obrambi ne. V tekmo z Zadrom smo vstopili čvrsto in agresivno. Vedeli smo, da če bomo tako nadaljevali do konca obračuna, uspeh ne bo izostal. Želeno smo uresničili, poleg tega pa odlično izkoriščali njihove slabosti, predvsem pod košem in pri pick and roll igri.

Zakaj podobnega pristopa ni bilo na tekmah s Tajfunom in Budućnostjo?

Enostavno nismo bili stoodstotni. Šepala nam je uigranost, saj je ekipa skupaj trenirala le dva tedna pred začetkom sezone. Žiga Dimec in Stefan Sinovec sta se ekipi priključila pozno, težave s poškodbami je imel tudi Jure Lalić. Na prvi tekmi proti Tajfunu je bila zato prisotna nervoza, a sedaj smo te stvari že precej popravili.

So bile spremembe po prihodu trenerja Ivana Velića velike?

Vsak trener ima svoj način dela in sistem igre. Velić je predvsem mirnejši kot njegov predhodnik Aleksandar Džikić, saj ne vpije veliko na igralce. Oba pa sta velika strokovnjaka. Z Velićem za zdaj odlično sodelujemo in upam, da bo tako tudi v prihodnje.

Je Velićeva mirnost za moštvo primernejša od Džikićeve vzkipljivosti?

Odvisno je od posameznika, kako reagira v nekaterih situacijah. Nekaterim bolj prija vpitje, ki jih dodatno motivira, drugi pa potrebujejo več miru, da razmislijo o potezah.

Kakšen pristop trenerja vam je ljubši?

Z Džikićem sem sodeloval tri leta, pa tudi z nekaterimi drugimi trenerji, tako da sem vajen vsega in me ne ena ne druga lastnost ne moti.

Velić vas je pred sezono imenoval za kapetana ekipe. Ste bili presenečeni?

Pri sebi sem na to upal. V Novem mestu sem že šesto sezono, letos pa v moštvu nimamo domačina. To je zame velika čast in motivacija za naprej.

Kako se je s tem spremenil vaš položaj v moštvu?

V določenih trenutkih, ko nam ne gre, je zdaj tudi moja naloga, da motiviram moštvo ali posameznika. Kapetan mora v določenih situacijah prevzeti breme nase, po potrebi tudi koga nadreti, če si to zasluži. S tem nimam nobenih težav in upam, da Velić svoje odločitve ne bo obžaloval.

Jutri vas v 3. krogu lige ABA čaka obračun proti Tajfunu in s tem lepa priložnost, da se maščujete za superpokalni poraz.

Zagotovo nas ne čaka lahka tekma, a smo od superpokalne tekme močno pridobili samozavest. Zavedamo se svoje kakovosti, predvsem če igramo moštveno v obrambi in napadu. V Celje bomo vsekakor krenili optimistično in na zmago.

Vas je odličen začetek sezone Šentjurčanov presenetil?

Niti ne, saj vsi vemo, da gre za kakovostno moštvo. V lanski sezoni niso bili državni prvaki po naključju. Imeli so dobro in uigrano ekipo, ki jo vodi odličen trener. Zmagi v novi sezoni nista naključje, saj je jedro ekipe ostalo isto. Igralci se poznajo že od prej, kar je zagotovo velik plus zanje. Kljub temu pa ne pozabimo, da je sezona še zelo dolga in se lahko zgodi še marsikaj.

Drugi izidi, 2. krog: C. zvezda – Budućnost 83:62 (23:20, 39:37, 59:44, Zirbes 19; Su. Šehović in Joseph po 10), Mega Leks – Partizan 76:59 (18:11, 36:30, 53:48, Luwawu-Cabarrot 27; Marinković in Vrabac po 13), MZT – Metalac 93:67 (19:16, 43:30, 65:51, Drenovac 17; Kutlešić 11), Sutjeska – Cedevita sinoči, danes ob 21. uri: Igokea – Olimpija, 1. krog: Metalac – Partizan 67:64 (14:23, 28:37, 56:50, Kutlešić 15; Cvetković 13).