Petkova zmaga pri zadnjeuvrščenemu Gradcu je hokejistom Olimpije dvignila nekaj samozavesti pred gostovanjem pri vodilnemu Znojmu. Trener Fabian Dahlem je edinega češkega predstavnika v EBEL prejšnji teden po enem izmed treningov označil za nepredvidljivega nasprotnika. »Nikdar ne veš, kako bodo igrali,« je razlagal.

V tej sezoni gre Znojmu vse kot po maslu. Čehi imajo po uvodnih osmih krogih najučinkovitejši napad in najčvrstejšo obrambo, kar jih uvršča na vodilno mesto s prepričljivo prednostjo petih točk pred prvim zasledovalcem, Dunajem. Sinočnja tekma z Olimpijo je za Znojmo spadala v rubriko lažjih preizkusov, saj ljubljansko moštvo kljub nekaterim vidnim premikom v igri v primerjavi z zadnjo zimo ne more poseči ravno med najboljše v ligi. A vendarle so slovenski podprvaki štirideset minut zelo solidno pretili favoriziranemu Znojmu.

Potem ko se je v uvodnih minutah že kar po tradiciji razbranil ljubljanski vratar Olivier Roy, je Olimpija v petnajsti minuti povedla prek Stefana Chaputa, ki se je veselil premiernega zadetka v zeleno-belem dresu. Gostiteljem je uspelo poravnati izid vsega dve sekundi pred piskom sirene, a so se v drugi tretjini znova znašli v zaostanku. Andrej Hebar je z razdalje unovčil prednost igralca več in svoje moštvo znova popeljal v vodstvo. Ljubljančanom je vse do konca drugega dela uspelo držati stik z Znojmom, ki pa je v zadnji tretjini upravičil sloves najbolj vročega moštva lige.

Sledilo je najslabših dvajset minut Olimpije v tej sezoni, ki doslej še ni bila tako močno nadigrana. Gostje so povsem popustili in prejeli kar šest zadetkov. Pri izidu 5:1 je Roya zamenjal Tomaž Trelc, ki visokega poraza z 2:7 seveda ni mogel preprečiti. V tretji tretjini je bilo razmerje strelov kar 21:3 v korist Znojma, na celotni tekmi pa 49:19.

Z gostovanjem na Češkem je Olimpija sklenila paket treh zaporednih tekem na tujih igriščih. Dosegla je zmago v podaljšku proti Gradcu in poraza proti Dunaju in Znojmu. Ljubljančane zdaj čakajo tri tekme na tivolskem ledu. Nove točke bodo lovili proti KAC, Albi in Dornbirnu.

EBEL, 8. krog: Znojmo – Olimpija 7:2 (1:1, 0:1, 6:0, gledalcev 2800; Stach 20/PP1, Bartos 41/PP1, Cip 45, 55, Podešva 49, Sedivij 51, 52/PP1; Chaput 5, Hebar 30/PP1), Alba – Linz 1:2, Dornbirn – Innsbruck 5:1, Bolzano – KAC 1:3, Salzburg – Beljak 1:3, Dunaj – Gradec 5:1, vrstni red: Znojmo 21, Dunaj in Linz po 16, KAC 15, Bolzano, Dornbirn in Salzburg po 12, Innsbruck 11, Beljak 9, Olimpija 7, Gradec 5. Prihodnji krog, petek ob 17.30: Olimpija – KAC. mag