Trener ljubljanskih hokejistov Fabian Dahlem vsak konec tedna premeša napadalne trojke. Z menjavami želi izboljšati učinkovitost Olimpije in poiskati optimalno postavo, ki bo v dolgi zimi kos zahtevnim preizkušnjam v EBEL.

Tudi na sinočnjem gostovanju pri zadnjeuvrščenem Gradcu je uporabil nekaj novosti. Najočitnejša poteza je bila postavitev Jureta Sotlarja med udarne sile, potem ko je napadalec skorajda ves prejšnji mesec presedel na klopi. Verjetno bo v kadru vsaj še dva tedna, kolikor bo predvidoma trajalo okrevanje Guillauma Desbiensa, ki je poškodbo staknil v nedeljo na dunajskem ledu. Najbolj vroč Dahlemov varovanec ostaja vratar Olivier Roy, ki glede na dosedanje predstave spada v kategorijo zanesljivejših tivolskih čuvajev mreže. Kljub nekaterim vidnim premikom v igri Olimpije pa ni dvoma, da ljubljansko moštvo pri zbiranju novih točk potrebuje popolno zbranost.

Včeraj se je edinemu slovenskemu predstavniku v EBEL ponudila imenitna priložnost za vidnejši dosežek. Ker Gradec vsako poletje skorajda na novo postavi moštvo, za uigravanje potrebuje več časa kot konkurenca, zato ne preseneča njegov slabši uvod v novo tekmovalno leto. Olimpija je na avstrijskem Štajerskem začela pogumno. V enakovredni prvi tretjini je dosegla strel več od tekmeca, vendar sta mreži mirovali. V drugem delu je Gradec hitro unovčil prednost igralca več, ki za Olimpijo že od lanske zime ne predstavlja skorajda nikakršne prednosti.

Avstrijci so po vodstvu pritisnili proti golu gostov, ki v napadu niso imeli več tolikšne svobode kot pred tem. Olimpijo je reševal vratar Roy in moštvo obdržal pri aktivnem izidu. Sedem minut pred koncem je za izenačenje s prvencem v zelenem dresu poskrbel Nik Pem. V podaljšku je Olimpiji drugo letošnjo zmago prinesel Žiga Pešut. Ljubljančani bodo jutri gostovali pri vodilnem Znojmu.

EBEL, 7. krog: Gradec – Olimpija 1:2 v podaljšku (0:0, 1:0, 0:1, 0:1 gledalcev 1500; MacArthur 26/PP1; Pem 54, Pešut 66), Salzburg – Alba 6:1, KAC – Innsbruck 3:1, Dornbirn – Znojmo 1:4, Linz – Dunaj 2:3 v podaljšku, Bolzano – Beljak 3:0, vrstni red: Znojmo 18, Dunaj in Linz po 13, KAC, Bolzano in Salzburg po 12, Innsbruck 11, Dornbirn 9, Alba 8, Olimpija 7, Beljak 6, Gradec 5. Prihodnji krog, jutri ob 17.30: Znojmo – Olimpija. mag