Kaj recimo sploh nekoga iz bogatega sveta pripelje v Slovenijo? Ljubezen, simpatija, dolžnost, poslanstvo, dobro delo, nuja…? Torbjörn Mansson je moral res imeti pogum, da je prevzel vodenje slabe banke. Si predstavljate, kaj to pomeni za njegovo kariero? Voditi slabo banko je črni madež. Pomeni, da nisi vreden, da vodiš dobro banko. Lahko zapreš svojo kariero in mečeš nože v pikovega asa na domačem vrtu. Skratka, če se že žrtvuješ, da si šef slabe banke, moraš biti za to ustrezno nagrajen. In tile fičniki, prosto po gospodu Pleskoviču, res niso neki strašen denar. Bolj socialna podpora. Še sreča, da lahko Mansson vsak teden potuje domov na Švedsko. Ali kot je v kamere dejal njegov kolega: Če Mansson ne bi mogel vsak teden odleteti domov na Švedsko, bi mu žena prepovedala delati v Sloveniji.

To je resnica vsega skupaj. Zadaj je žena, ki bi lahko dala veto na njegovo delo pri nas. Zadaj je ves čas grožnja, da ga bo žena nekoč zaprla doma v hišo in nam sporočila: Dost ste se norčevali iz mojega moža. Najdite drugega, ki bo za tiste male solde na kocko postavljal kariero in družino.

To, da na nacionalki prevzemajo vajeti v roke ženske, je vzpodbudno. Informativni program cveti, zdaj se bo razcvetel še zabavni del nacionalke. Najprej nas je v roke vzela Manca Košir. V izjemni belo-rumeni kombinaciji in spet z izjemno dolgočasno scenografijo. V oddaji Čas za Manco Košir bomo poslušali zgodbe. Predvsem pa nauke. Na primer: da moramo enkrat vsi v zapor, da lahko sploh spoznamo sami sebe, molk nas bo ozdravil, vrniti se bomo morali h koreninam duše in ne smemo se bati življenja in tega, kar smo.

Prav nič se ni poštirkanih moških kolegov v Tarči ustrašila Simona Toplak. V rdeči opravi jim je dala vetra. In naštevala, s čim vse ima težave. Ter tako kot Manca razkrila večno resnico: z nobenim zakonom ne moreš predpisati poštenosti državljanov.

Ja, okoli tega se vse vrti. Kje se je izgubila poštenost? Zakaj vsak razume pet minut slave kot pet minut kraje? In eden izmed tvitov, ki jih moteče ves čas kopirano s komercialk šiba nacionalka, je bil nadvse zabaven: Nekoč je bil zakon ulice, zdaj je zakon televizije. Ja, včasih so nepridiprave pospravljali po temačnih ulicah, zdaj jih ožigosa televizija. Televizije so uspešnejše kot sodišča. V minuti in pol ste krivi, obtoženi in pozabljeni. Na vas pozabijo celo prijatelji, kot je iskreno priznal Zoran Thaler na Planet TV. Tudi on je bil v zaporu. In zdi se, kot da je prišel ven prerojen. Bolj moder. Ja, Manca lahko že na tem primeru potrdi svojo tezo o nujnosti odhoda v zapor. Kakšna komercialka pa si lahko omisli resničnostni šov Big Prison. V prvi sezoni z zvenečimi imeni tajkunsko-politične elite…