Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manchester City - Newcastle
1
City je med tednom v sodnikovem dodatku prišel do zmagovitega gola v ligi prvakov, s čimer si je popravil položaj v skupini in ostaja v igri za napredovanje. To bo dvignilo načeto vzdušje v slačilnici, a vsi se zavedajo, da je sedaj še bolj pomembno zmagati tudi v prvenstvu, kjer so po petih zaporednih zmagah nato doživeli dva poraza in prvo mesto prepustili mestnemu tekmecu Unitedu.

Nogomet - Španija - 1.liga

Sevilla - Barcelona
1, 0
Močno oslabljeno Barcelono danes čaka težko gostovanje, saj njena igra brez Messija in Inieste zagotovo ne bo prav blesteča in jo lahko rešijo le mojstrovine Suareza in Neymarja. Sevilla je Katalonce namučila že v evropskem superpokalu, kjer je padla šele po podaljšku (4:5), tokrat pa zaradi slabših izidov krvavo potrebuje točke, zato bo še toliko bolj lačna uspeha, domač teren pa bo dodatna prednost za Andaluzijce.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Maribor - Koper
1
Maribor je zaostanek za Olimpijo sicer z 10 stopil na 7 točk, a bo za lovljenje Ljubljančanov potreboval serijo zmag, vsak nepričakovan spodrsljaj pa ga lahko dokončno oddalji od prvega mesta. Motiva Štajercem zato ne bi smelo manjkati in skrajni čas je že, da začnejo svojo kvaliteto kazati tudi na zelenicah. Koper je sezono začel z zmago v superpokalu, a nato nadaljeval slabše in je v prvenstvu izgubil kar polovico od dosedanjih 12 tekem, z 12 točkami pa je zgolj 8., torej je do zdaj pokazal še manj od vijoličastih.

Rokomet - Slovenija - 1.liga

Gorenje - Maribor
1
Velenjčani so prvenstvo začeli s štirimi bolj ali manj prepričljivimi zmagami, Mariborčani pa so presenetljivo prvič zmagali šele v 4. krogu. Čeprav bi Maribor lahko letos mešal štrene pri vrhu, pa očitno v sezono ni vstopil dovolj pripravljen in bo za optimalno formo potreboval še nekaj časa, kar bodo izkušeni Velenjčani izkoristili za novo zmago.