Šest tekem, ena zmaga, pet točk, predzadnje mesto, solidna igra. Kaj pravite na dosedanji izkupiček Olimpije?

Z igro smo lahko zadovoljni. Sploh z obrambo, čeprav smo nazadnje dobili pet golov na Dunaju. Kažemo dobre predstave skozi vseh 60 minut, res pa je, da bi lahko imeli kakšno točko več. To je šele začetek sezone, lahko smo polovično zadovoljni.

Vas hrabri dejstvo, da ste konkurenčni?

Zagotovo nas navdaja z optimizmom. Vsaki ekipi bomo trn v peti. Pokazali smo, da nas morajo moštva jemati resno. V igri moramo izpiliti še nekaj podrobnosti. Potem bomo še boljši.

Kako tekmeci gledajo na Olimpijo?

V zadnjih letih so menili, da nas lahko premagajo z levo roko. V tej sezoni se je marsikaj spremenilo. Nasprotna moštva se morajo dobro pripraviti na Olimpijo, saj se lahko hitro opečejo. Poglejte Dunaj, ki smo ga v Tivoliju premagali s 5:2. So morda mislili, da nas bodo zlahka premagali? Videlo se je, da igramo dober hokej. Če smo pravi, lahko zmagamo na vsaki tekmi.

Govorite tudi o značaju moštva?

Že zdaj je opazen. Prejšnji petek sem bil zelo presenečen nad odzivom občinstva na tekmi proti Linzu. Čeprav smo izgubili, so ves čas navijali in nas podpirali. Vidi se, da igramo s srcem in da se trudimo nekaj narediti. Individualne napake so nas doslej malo odnesle. Ko bomo to izboljšali, bo lažje. Veseli nas, da smo zelo blizu nasprotnikom in da je bil Tivoli nazadnje malo bolj poln. Navijači lahko na naših tekmah spremljajo gledljiv hokej.

Kaj vse je Olimpija izboljšala v igri?

Morda nam je lažje, ker poznamo sistem trenerja Dahlema. Natančno vemo, kako moramo reagirati v določenem trenutku. Prišli so novi igralci, mentaliteta v garderobi je odlična. Lani je bilo dovolj problemov tudi zunaj ledu, glave nismo imeli na pravem mestu. Zdaj želimo dokazati navijačem, novinarjem in tudi sebi, da smo zmožni narediti dober rezultat.

Kaj se je spremenilo, odkar ima klub novo vodstvo?

To je pozitivna zgodba. Veseli nas, da se je klub rešil pred prepadom. Veliko lažje je delati, če veš, da se bo vodstvo držalo dogovorov. No, dajmo jim nekaj časa. Po koncu sezone bomo naredili analizo in ugotovili, ali so bili dosledni ali ne. Srčno upam, da se bo agonija končala, da bomo naredili premik. Novi temelji se morajo postaviti že zaradi mlajših igralcev. Tudi oni si zaslužijo igrati hokej na visoki ravni.

Ste zadovoljni s svojo formo?

Vedno bi bila lahko boljša, a za zdaj sem zadovoljen. Po lanski sezoni sem vložil ogromno energije v priprave.

Ste naredili kaj drugače?

Način treninga je bil drugačen, veliko poudarka sem namenil prehrani. Razdvojen sem bil med koncem kariere in spremembo načina življenja. Izbral sem boljšo možnost. Hokeju se resnično posvečam v največji meri. Skušal bom iztržiti največ, kar se da.

Je bil to zahteven preskok?

Ne. Prišel sem do spoznanja, da tako ne gre več naprej. Danes sem veliko bolj zadovoljen kot v preteklosti. Vsak dan se zbudim z elanom. Enostavno sem srečen. Z veseljem grem v garderobo, kamor pridem med prvimi. Delam stvari zase. Enostavno uživam. Vse to sem prej pogrešal. Najlepše je, ko nekaj delaš z velikim užitkom.

Kaj bi vas v tej sezoni najbolj osrečilo?

Da bi se uvrstili v končnico. Smo v moštvenem športu, zato točke v osebni statistiki niso tako pomembne.

Vas še vedno mika odhod v tujino?

Še nikdar nisem bil toliko pri močeh kot ravno zdaj. Če mi bo zdravje koristilo, če bo sezona uspešna in če bi v tujini imel resno ponudbo, bi dobro premislil o morebitni selitvi. Še vedno pa pravim, da je Ljubljana eno boljših mest za igranje hokeja.