PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Tajfun Šentjur-Sutjeska
1
2. oktober bo šel v arhiv, kot prvi dan Tajfuna v katerem koli tekmovanju izven Slovenije, v Golovcu pa se bo verjetno zbrala glasna publika iz celotne regije, ki bi praktično nespremenjeni ekipi prvakov morala pomagati do zmage proti, na papirju, najslabšemu tekmecu v ligi. Tajfun je od lani dodal še Čebularja in po mojem mnenju bodo marsikomu zagrenili dan.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Izola-Dobova/+2/
1
Prepričan sem, da bodo Izolani v domači dvorani letos vzeli mero vsem ekipam, ki jih lahko postavimo v enak ali slabši kakovostni rang in med te vsekakor sodi tudi Dobova. Obalna ekipa je minuli teden izkoristila za prijateljsko tekmo proti U21 reprezentanci Slovenije ter zmagala 32:29. Ne vem čisto točno, ali bosta tudi na današnji tekmi manjkala Pfajfar in Ferkulj, a verjetno niti z njima gostje iz Posavja ne bodo konkurenčni in ob koncu sezone jih bržčkone čaka boj za obstanek.

Tenis - ATP - Kuala Lumpur

Kyrgios N.-Karlovič I.
1
Za Kyrgiosa je igranje v Maleziji neke sorte domač teren, saj se je tu rodila njegova mati. Lani je po porazu v prvem krogu sklenil sezono 2014, letos pa zablestel v polnem sijaju, naredil tudi najlepšo točko tedna in se bo zgodaj zjutraj meril s Karlovićem. Sicer je veliko vprašanje, kako razpoložen bo doktor Ivo s svojim serviranjem, a Basilashvili mu je predvčerajšnjim kar dvakrat "sunil" začetni udarec, Kyrgios pa recimo ta teden na dveh srečanjih še ni pustil "brejka" in ima zelo dobro statistiko serviranja. Če Nick ne bo vstal z levo nogo in bo muhavost pustil v hotelski sobi, potem Zagrebčan nima "šans".

Tenis - ATP - Shenzhen

Mannarino A.-Garcia Lopez G.
2
Glede na to, da se je Mannarino mučil z domačinom Yanom Baijem in igral pasiven tenis z ogromno napakami, Garcia pa je rutinirano odpravil Rosola, so mi poravnane kvote na to nerazumljive. Španec proti današnjemu nasprotniku na predhodnih dveh srečanjih ni imel težav, ga obakrat premagal suvereno in to še takrat, ko je bila njegova forma vsaj dostojna. Od vseh štirih dvobojev danes v Shenzhenu bi tale moral biti najbolj enostranski.

Tenis - WTA - Wuhan dvojice

Hingis/Mirza S-Chan H./Chan Y.
1
Naveza Hingis/Mirza je hit sezone in zelo bom presenečen, če punci leta ne zaključita z zmago v Singapurju. Ta teden sta svoje oboževalce prek Twitterja prosili, naj njuni ekipi izberejo novo ime in udarni dvojec se bo imenoval Santina. Dvojec, ki letos skoraj da ne zna izgubiti. Tudi v Wuhanu sta zlahka dobili oba dvoboja in gresta še po tretjo zmago nad tajvanskima nasprotnicama.