Tajfun čaka precej drugačna sezona kot v preteklosti, saj boste poleg državnega prvenstva nastopali tudi v ligi ABA in Fibinem evropskem pokalu. Kakšna so pričakovanja?

Upam, da ne bo drugačna. (Smeh.) Znašli se bomo v situaciji, ki nam je nekoliko neznana, a gre po drugi strani le za košarko, samo da tokrat na nekoliko višji kakovostni ravni. Največja novost za nas bo v bistvu precej večje število potovanj in manjša količina treningov. Po drugi strani pa je tekma še najboljši trening. Osebno nimam pred sezono, ki smo jo z zmago proti Krki v superpokalu odlično odprli, nobenega strahu ali posebnih pričakovanj.

Bo pa motivacija pri vseh v klubu zagotovo še toliko večja, saj mora biti želja po dokazovanju ogromna?

Težko rečem, saj je pri nas motivacija vedno maksimalna in je težko še večja. Na treningih vedno delamo stoodstotno in gremo v vsako tekmo z isto željo, tudi če je nasprotnik slabši. Tako vsakemu pokažeš spoštovanje, kar meni osebno veliko pomeni. Če bomo to filozofijo nadaljevali, ne bi smeli imeti večjih težav.

Ste zadovoljni s sestavo moštva?

Glede na pogoje, ki jih imamo, zavestno nismo šli v drastične spremembe. Že v izhodišču nam je bilo v interesu, da zadržimo večji del lanske ekipe. Ne nazadnje gre za fante, ki so dokazali, da lahko v Sloveniji enakovredno oziroma bolje igrajo od vsakega nasprotnika. Prav je, da jim damo sedaj priložnost in vidimo, ali smo vsi skupaj sposobni biti konkurenčni tudi na višji kakovostni ravni. Kar zadeva igralce, ki smo jih pripeljali, sem zadovoljen. Vse tiste, ki smo si jih želeli, smo dobili. Verjamem, da so novinci tudi dodana vrednost na lansko ekipo.

Večino pripravljalnega obdobja ste delali brez organizatorjev igre, a se vam proti Krki to ni poznalo.

Šele teden dni pred superpokalno tekmo smo vse tekme igrali brez organizatorjev igre. Ceola Clark se je zaradi družinskih zadev mudil v domovini, Domen Bratož je imel operacijo kile, Aleksander Tomić pa poškodbo stopala, zaradi česar je izpustil tekmo proti Krki. Sistem smo morali zato nekoliko prilagoditi in nekaterim igralcem malenkostno spremeniti vloge. A ker sem tak človek, da želim v vsaki stvari iskati pozitivne plati, nisem bil nezadovoljen. Takšna situacija se nam namreč lahko dogodi tudi sredi sezone in bodo takrat igralci že navajeni na nekoliko drugačne zadolžitve. Res pa je, da je odsotnost organizatorjev igre pustila posledice na uigranosti.

V ligi ABA in Fibinem evropskem pokalu boste tekme igrali v celjski dvorani Golovec. Bo to velika nevšečnost?

Načeloma treningov v Golovcu ne bomo imeli. Le toliko kot gostujoče ekipe. Na zadevo poskušam gledati tako, da se s slabostmi glede lokacije igranja tekem ne poskušam obremenjevati. Če se zapleteš v takšno razmišljanje, ti lahko samo škodi. Pogoje imamo, kakršne imamo, in iz njih bomo poskušali iztisniti največ. Normalno je, da bi bilo bolje igrati v dvorani, na katero si navajen in v njej treniraš vsak dan, toda na koncu koncev velike razlike vseeno ni.