Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Malmo FF - Real Madrid
2
Real ima kar precej težav s poškodbami, a bo zasedba kraljevega kluba na Švedskem kljub temu še vedno zelo močna, sploh v primerjavi z domačim klubom, ki v Evropi spada med malčke. Zadnja tekma Reala (0:0 z Malago) morda kaže na slabšo formo, a Madridčani so imeli tudi nekaj smole, saj so sprožili precej strelov, zgolj Ronaldo jih je imel kar 13, vselej pa žoge ne bodo letele mimo vrat. Če Real danes ne bi prepričljivo zmagal, bo jutri o tem govorila vsa Evropa.

Nogomet - Liga prvakov

Manchester United - Wolfsburg
1, 0
United po sedmih krogih nekoliko presenetljivo vodi v angleški premier ligi, slabše pa je začel ligo prvakov, saj je na gostovanju pri PSV kljub premoči in številnim priložnostim izgubil z 1:2. Na prvi domači tekmi je cilj rdečih vragov jasen, šteje le zmaga, saj bi v nasprotnem primeru varovance Luisa Van Gaala čakal naporen boj za napredovanje. A Wolfsburg je vse prej kot lahko premagljiv nasprotnik, saj premore precej kvalitete in jo lahko Angležem tudi pošteno zagode.

Nogomet - Liga prvakov

Shakhtar D. - PSG
0, 2
PSG je ob Realu tisto moštvo, ki bi po pričakovanjih in napovedih moralo napredovati iz skupine. Malmö je v njen avtsajder, Šahtar pa tisti, ki bi jo favoritoma lahko zagodel. Parižani se zato zavedajo, da je današnja tekma za njih izjemno pomembna, že z remijem pa bi si zagotovili mirno nadaljevanje, medtem ko bi jim poraz nakopal precej težav.

Nogomet - Liga prvakov

Atletico Madrid - Benfica
1
Atletico se Benfice loteva s slabo popotnico – porazom pri Villarrealu, a to ne bi smelo preveč vplivati na njihovo današnjo predstavo, saj moštvo sicer igra dokaj dobro. S prepoznavno čvrsto igro nasprotnikom puščajo je redke priložnosti, Jan Oblak pa le redko pobere žogo iz svoje mreže. Evropskih izkušenj imajo Madridčani iz preteklih sezon kar precej, kar bo še dodatna prednost v tekmi, za katero se zavedajo, da bi jo bilo zelo dobro dobiti. V primeru zmage bi Atletico lahko precej mirno čakal nadaljnje tekme, saj bi imel napredovanje že skoraj v rokah. Vsi ostali izidi pa bi močno zakomplicirali situacijo v skupini.