Včeraj je primer Zlatnar že po nekaj urah dobil nove razsežnosti. Po vodstveni strukturi so segli še višje in kažejo, kako pestro je dogajanje ob koncu sezone v slovenski atletiki. V ponedeljek je najprej ponudil svoj odstop direktor Atletske zveze Slovenije Luka Steiner, včeraj pa še predsednik Gregor Benčina.

»Drži, vaše informacije so točne. Upravnemu odboru atletske zveze sem ponudil odstop,« je včeraj zvečer potrdil Luka Steiner. V nadaljevanju nam je pojasnil, da se je za ta korak odločil minulo sredo, a ga ni obelodanil, saj ni želel postaviti ekipnega balkanskega prvenstva v Velenju v drugi plan. »O svoji nameri sem obvestil najbližje sodelavce, na veliki zvon pa je nisem obešal,« je odgovarjal Steiner. Tudi po petih prespanih nočeh Steinerja ni prijelo, da bi si premislil, zato je napisal pismo upravnemu odboru AZS. »Razlogi mojega odstopa so osebne narave. Ali vam lahko povem kaj več? Raje ne bi, saj so glave še prevroče in bi se lahko zgodilo, da kakšna moja izjava ne bi koristila športu,« je dejal Steiner, ki je poleg direktorskega položaja na AZS ponudil odstop tudi s položajev drugih dveh funkcij, ki ju opravlja. S položaja člana strokovnega sveta za tekmovalni šport znotraj Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez ter mednarodne komisije znotraj Evropske atletske organizacije.

Sledil je presenetljiv učinek domin, saj je v noči s ponedeljka na torek poslal pismo upravnemu odboru tudi predsednik Gregor Benčina. Z njim nam včeraj ni uspelo navezati stika, saj je bil v tujini. V imenu AZS je nekaj stavkov povedala Katja Kustec, tiskovna predstavnica AZS. »Danes je predsednik Atletske zveze Slovenije Gregor Benčina poslal upravnemu odboru pismo z najavo umika s položaja predsednika. Kaj več brez njegove privolitve ne bi komentirala, saj je predsednik v tujini. Takoj po njegovi vrnitvi bomo sklicali sejo upravnega odbora, ki naj bi bila predvidoma konec prihodnjega tedna,« je pojasnila Katja Kustec.

Tudi med atleti je v teh dneh završalo. Zavedajo se, da so se znašli v nezavidljivem položaju. Cvet slovenske atletike ni ne kriv ne dolžan, da se pred olimpijsko sezono dogajajo turbulentne stvari, ki jih seveda močno občutijo. Za mnenje smo povprašali eno najizkušenejših slovenskih atletinj Martino Ratej, ki nas je včeraj pozno zvečer prosila, naj ji damo nekaj minut za uradno izjavo. Potem je povedala: »Atleti smo se slišali in se dogovorili, da bomo povedali svoje stališče jutri. Počakali bomo še toliko, da pridobimo kakšen odziv več.«