Jerihonska roža ima torej specifične lastnosti za preživetje, s čimer na bi vplivala tudi na ljudi, ki jo imajo. Po vsem svetu velja, da mora imeti vsak dom rožo življenja, saj prinaša v dom srečo in blagoslov. V nekaterih državah obstaja tradicija, da se Jerihonska roža prenaša iz generacije v generacijo, rastlino pa obudijo v velikonočnem in božičnem času.

Odganja žuželke in vlaži zrak

Rastlina predstavlja čistost, pozitivne energije, nove začetke in energijo sprememb. V suhem stanju (zaprta) odganja žuželke, v mokrem (odprtem) stanju pa izboljšuje in vlaži zrak. Različna zgodovinska pričanja pravijo, da so beduinske ženske pile vodo, v kateri so namakale rožo in si z njo lajšale različne bolečine in pospešile proces zdravljenja. Reševala naj bi tudi ljubezenske in denarne težave.

Mistična rastlina v naravnem okolju uspeva v puščavah, kjer jo veter prenaša zavito v klobčič, dež pa jo ponovno oživi. Jerihonska roža uspeva dolga obdobja v sipinah, kjer raste in se razmnožuje kot druge rastline, dokler ji okolje ne omogoča več obstoja. Zelo pomembno je, da Jerihonsko rožo, preden jo umestimo v dom, pustimo na zemlji in soncu, da se dobro posuši. Postavite jo na zemljo in sonce za 24 ur, pri čemer bodite pozorni, da je veter ne odpihne. Šele tedaj je pripravljena na oživitev.

Oživimo jo z dodajanjem vode

Namestite jo na izbrano mesto in v krožnik ali podstavek nalijte centimeter tople vode, ki naj ima 25 stopinj Celzija, saj to ugodno vpliva na različne odtenke zelene barve. Z rosenjem s toplo vodo pridobite široko paleto smaragdno zelenih odtenkov. Pri tem je treba spoštovati naravni ciklus Jerihonske rože, zato vodo dodajamo samo štiri dni in preverjamo, da rastlina ne ostane brez nje. Da se Jerihonska roža dokončno odpre, je potrebno najmanj dve uri in največ tri dni. Ker je Jerihonska roža del narave, tudi njen naravni ciklus traja različno dolgo.

Po štirih dneh prenehamo dodajati vodo in pustimo, da se začne počasi zapirati. Vejice Jerihonske rože se začnejo ukrivljati navznoter, ob sušenju pa postanejo rdečerjave ali sivozelene barve. Korenine se umaknejo od podstavka, roža pa se izoblikuje v okrogel klobčič. Ko se posuši, moramo počakati najmanj tri tedne, preden jo ponovno oživimo. Takrat ji dodamo toplo vodo in klobčič se ponovno razširi, razprostre korenine in vzklije.

Video, kako Jerihonska roža oživi, si oglejte tukaj.