PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Barcelona-Bayer Lev./2,5/
2 (=več)
Barcelona brez Messija je več kot očitno en drug klub, proti kateremu tudi nasprotnik zavzame precej bolj pogumno držo, igralci stojijo višje proti sredini, verjetno bo podobno z Bayerjem. Kampl in soigralci na Nou Camp prihajajo opogumljeni z zmago v Bremnu in ne bi se čudil, če katalonska obramba danes kapitulira večkratno. Svoje bo dodal še tercet Munir- Neymar - Suarez, tako da golov nocoj tule ne bi smelo manjkati.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Lyon-Valencia/2,5/
1 (=manj)
Tukaj razmišljam v nasprotni smeri. Tekma verjetno ne bo postregla ravno z navdušujočo predstavo, mogoče bo celo najmanj gledljiva od vseh osmih nocoj. Lyonova igra bazira na trdni obrambi, v prvih sedmih krogih prvenstva so dobili le tri zadetke, proti Valenciji bi se kaj lahko zgodilo, da mreža spet miruje, kajti netopirji imajo precejšnje težave z napadom in zato ni slaba niti stava, da gostje ne zadenejo.

Tenis - ATP - Shenzhen

Haider Maurer A.-Bolelli S.
2
Bolelli se je prejšnji teden izkazal z zmago proti Berdychu, v Shenzenu bo imel priložnost za to, da gre morda še dlje od četrtfinala. Za začetek ima nasproti starega znanca iz Avstrije, proti kateremu je dobil zadnje tri dvoboje, Haiderja je letos malce mučila tudi bolečina v kolenu, sicer pa mi je bila njegova fizična pripravljenost od vedno malce sumljiva.

Tenis - WTA - Taškent

Beck An.-Kulichkova E.
2
Beckova je idealen match-up za Kuličkovo, kajti Nemka svojega ritma v izmenjavah pretirano ne spreminja, ohranja ritem z osnovne črte, to pa je kot nalašč za Rusinjo, ki igra zelo agresiven tenis in z napadi ne čaka. Letos je s tako igro nekatere tekmice na WTA turneji že znala ponižati, si z dobrimi rezultati v prvi pravi pro sezoni naredila ime med teniško elito, za Nemko pa bo tole kar majhen šok, saj bodo razmere čisto drugačne, kot v Quebecu, kjer je turnir osvojila.

Rugby - Mednarodni - SP

Tonga-Namibija/+28/
2
Presenečenj na SP v ragbiju je proti koncu prvenstva vse manj in stavnice so tukaj zlahka uganile zmagovalca, toda razlika (hendikep) je previsok in to ne za malo. Namibija je imela v prvi tekmi najtežjega možnega tekmeca, sedaj pa se za njih prvenstvo šele lahko začne. Tonga je proti Gruziji pokazala dobršno mero slabosti in če si je strokovni štab Namibije tekmo pogledal, potem imajo informacij, kako se lotiti tekme, dovolj. Tonga bo zmagala, a dvomim, da bo razlika kaj več kot 15.