Na prireditvi, ki so jo pripravili Društvo Izolani, Center za kulturo, šport in prireditve Izola ter podjetje Gorki chili, so se predstavili številni pridelovalci pekočih omak, past, praškov in olj (Gorki chili, Capričili, Čili Pipp, Chili King, Robin Hot, Volim ljuto, Chili by Vrečar ...), obenem pa je okoli deset ekip tekmovalo v pripravi pekočih jedi. Pestro kulinarično-izobraževalno druženje se je zečer končalo s koncertom priljubljene zasedbe Terrafolk. Da obiskovalcem ni bilo prevroče in so pekoče okuse imeli s čim gasiti, so poskrbeli slovenski mikropivovarji (Reservoir Dogs) in lokalni vinarji, potekala pa so tudi predavanja o čilijih.
Čiliada v soboto poskrbela za hudo vročico v Izoli
V soboto popoldne je bilo na Obali pretežno oblačno in nekoliko sveže, v Izoli pa poleg tega nepopisno vroče. Pravzaprav pekoče, saj je na Manziolijevem trgu in na delu Ljubljanske ulice do legendarnega bifeja Pri Kralju potekal festival čilija in pekoče kuhinje Čiliada.