Trener Tamše je že dva dni pred tekmo napovedal: »Raza je tako žilav, da bo 90-odstotno nared za Zagreb.« V kakšnem stanju je vaš gleženj?

Proti Novomeščanom sem nerodno stopil, a na srečo se ni zgodilo najhujše – da bi si poškodoval koleno. Kljub temu mi je gleženj močno otekel, zato nisem opravil vseh treningov pred tekmo z Zagrebom. Po bandaži sem se pred tekmo dobro ogrel. Ko si na igrišču in osredotočen na tekmo, igraš na polno in sploh ne razmišljaš o poškodbi. Z mojim gležnjem je bilo med igro vse dokaj normalno, tako da ne more biti izgovor za kar koli.

Proti Zagrebu ste bili na pragu uspeha, a v zadnjem delu vse podrli in na koncu ostali celo brez točke.

Razočaranje je seveda zelo veliko, kajti vodili smo skoraj vseh šestdeset minut. Nekajkrat smo imeli že tri, štiri zadetke prednosti, a so nas gostje vedno in prehitro ujeli. Ne vem, kaj je razlog za takšna velika nihanja v naši igri. Takšnih nihanj si ne bi smeli dovoliti in ob slabi igri z igralcem več je bil to glavni razlog, da smo ostali brez zmage. V odločilnih trenutkih nismo odigrali pametno in smo delali napake tako v obrambi kot napadu, predvsem takrat, ko smo imeli igralca več in smo dobili kar nekaj golov.

Ali ste bili pripravljeni na igro Zagreba, ki takrat, ko ima igralca manj, v igro namesto vratarja pošlje šestega igralca v markirni majici?

Seveda smo bili pripravljeni na to. Gostje nas s svojo igro niso v ničemer presenetili. Vedeli smo, kako Zagreb igra z igralcem manj, to pa smo lahko videli tudi na njegovi tekmi proti Kielu in še na nekaterih drugih. A kljub temu smo imeli pri takšni igri velike težave, za nameček pa so nekaj zadetkov dosegli prav igralci v markirni majici. Imeli smo tudi neuspešne strele s sredine igrišča na njihov prazen gol, ki so bili preslabi in premalo natančni. Očitno bi morali narediti več podaj, preden bi zaključili akcijo. Verjetno smo bili prehitri in preveč neučakani pri tem.

Tudi v napadu ste imeli veliko težav z Zagrebovo trdo in agresivno obrambo. So za njeno razbitje manjkali tudi streli od daleč?

Brez dvoma so manjkali naši streli z zunanjih položajev, s katerimi bi raztegnili njihovo obrambo in jo potegnili s šestmetrske črte. Posledično smo večino zadetkov dosegli, tako kot tudi Zagreb, iz (pol)protinapadov. Morda bi se tekma razpletla drugače, če bi dali več zadetkov od daleč. V napadu bi morali igrati precej bolje in učinkoviteje, naredili pa smo tudi preveč neumnih napak. Nikakor nam ni uspelo najti razigrane sedmerice, trener Tamše je poskušal s številnimi menjavami in kombinacijami, a na žalost ni šlo. Je pa res, da je igra obeh ekip temeljila na obrambi, zato sta dosegli malo zadetkov.

Kakšen je bil dogovor za zadnjo akcijo za morebitno izenačenje, v kateri ste imeli kar dva igralca več?

Za zadnjo akcijo smo imeli skoraj dvajset sekund časa. Dogovorili smo se, da bomo poskušali žogo držati čim dlje in nato streljati tik pred iztekom. Strel Mlakarja je bil verjetno nekoliko preuranjen, a ga ne obsojamo. Vsak bi si želel zadeti, toda tokrat se ni izšlo. Ni težava v zgrešenem strelu, to bi se lahko zgodilo vsakomur, ampak jev tem, da smo se dogovarjali za akcijo do konca, a tega nismo izpeljali in je prišlo do prehitrega strela.

Po porazu proti Zagrebu je zdaj pritisk zaradi imperativa zmage v soboto proti poljski Wisli v Zlatorogu še toliko večji.

Zaradi poraza proti Zagrebu bomo morali točki nadomestiti kje drugje, kjer bi bile nepričakovane, na primer proti kakšnemu velikemu favoritu. Točki proti Hrvatom sta bili načrtovani, bili bi zelo potrebni in dragoceni v boju za osmino finala, a se nam ni izšlo. Zato je zdaj seveda nujno, da proti Poljakom iztržimo ugodnejši izid. Toda po drugi strani je to šele začetek letošnje evropske lige prvakov, šele druga od štirinajstih tekem v skupinskem delu, zato je še vse mogoče in odprto.