Prva tekma po povratku v Šentjur, pa že takoj naziv najkoristnejšega igralca tekme.

To sploh ni pomembno. Vprašanje o zmagovalcu smo rešili moštveno. Prav vsak igralec, ki je stopil na parket, je zaslužen za zmago proti Krki. Ponosen sem na vse v klubu, a se s tem ne smemo zadovoljiti. Seveda je lepo osvojiti lovoriko, toda sezona je pred vrati, zato je treba vse skupaj čim hitreje pozabiti. Že kmalu nas čakajo izredno težke tekme, zato se moramo osredotočiti in v podobnem slogu nadaljevati tudi v prihodnje.

Prvi polčas proti Krki je bil sanjski, saj ste zadevali v napadu in ustavljali nasprotnika v obrambi. Načrt trenerja Mihevca je bil tako zagotovo izpolnjen?

Ob polčasu je bil trener v slačilnici resnično zadovoljen, a se nam je nato dogodilo tisto, česar smo se najbolj bali in nas je Mihevc na to tudi opozarjal. Zaspali smo, kar je po eni strani tudi razumljivo, saj smo imeli že skoraj 20 točk prednosti. To bo ena od glavnih stvari, na kateri bomo morali delati v času, ki ga imamo pred prvo tekmo lige ABA. Takšnih padcev v koncentraciji si ne smemo privoščiti, ker bodo nasprotniki to nemudoma kaznovali. Krka se nam je tako približala, a sem vseeno mnenja, da smo imeli tekmo v vsakem trenutku pod nadzorom in na koncu zasluženo prišli do zmage.

Lanski naslov državnega prvaka je bil z vseh strani označen kot veliko presenečenje. Je bil motiv na superpokalni tekmi, da dokažete nasprotno, zato še toliko večji?

Zagotovo. A konec koncev se želimo dokazati na vsaki tekmi, zato bo naš cilj vsakič, ko stopimo na parket, samo eden – zmaga. Ne glede na nasprotnika. Vsi igralci, ki smo letos v moštvu, smo po miselnosti zmagovalci. V Šentjur sem osebno prišel po lovorike. Superpokalna je prva, sedaj pa gremo naprej.

V petek bo klub krstno nastopil v ligi ABA. Kakšna so pričakovanja?

Zmaga proti Krki je dobra popotnica pred začetkom jadranskega tekmovanja, a nas superpokalna lovorika nikakor ne sme zadovoljiti. S tem namreč nismo naredili še ničesar. Liga ABA je kakovostno tekmovanje, kjer lahkega tekmeca ni. Upam, da bomo že proti Sutjeski dosegli prvi uspeh v tem tekmovanju, tudi s pomočjo navijačev.

Ritem bo v prvih petih krogih peklenski. Je telesna pripravljenost na želeni ravni?

To nam ne bi smelo povzročati težav. V pripravljalnem obdobju smo odlično trenirali, a prihaja čas, ko bomo morali to pokazati tudi na parketu.

Očitno je, da bo igra Tajfuna v veliki meri slonela na vas. Tega ste bili v preteklosti že vajeni, kajneda?

Če sem povsem iskren, se s tem sploh ne obremenjujem. Pomembno mi je le, da moštvo, za katero igram, zmaguje. Enkrat bom najbolj razpoložen jaz, drugič pa nekdo drug. Na koncu sta vedno najpomembnejša rezultat in ekipni uspeh. To je vse, kar šteje.

Prvi cilj v novi sezoni ste izpolnili. Kakšni so sledeči?

V državnem prvenstvu in pokalu bomo odkrito krenili na zmagi, v ligi ABA pa želimo z atraktivno košarko, ki bo v celjsko dvorano Golovec privabila kar se da veliko gledalcev, priti do čim večjega števila zmag.