Hokejisti Olimpije na Dunaju niso ponovili presenečenja izpred tedna dni, ko so avstrijske tekmece v Tivoliju ugnali s 5:2. So pa Ljubljančani vsaj namučili favorizirane nasprotnike, ki so zmago s 5:3 potrdili šele v zadnji tretjini. To je bil peti poraz Olimpije na dosedanjih šestih tekmah. Izkupiček slovenskih podprvakov (pet točk, predzadnje mesto) gre v smer realnih pričakovanj pred začetkom sezone. Moštvo lahko hrabri predvsem borbena in konkurenčna igra, ki jo je doslej toplo pozdravilo tudi tivolsko občinstvo.

Olimpija je na Dunaju odigrala po svojih zmožnostih. Razumljivo so gostitelji pritisnili na vrata Oliviera Roya, ki je hitro postal najbolj obremenjeni vratar lige. Ljubljančani so se hitro znašli v podrejenem položaju, a gola niso prejeli. Aleš Mušič jih je popeljal v vodstvo, ki ga je na začetku druge tretjine povišal Žiga Pešut. Dunajčane zaostanek ni zmedel, saj so v zgolj treh minutah s tremi goli zasukali izid. V zadnjem delu je Anže Ropret izkoristil igralca več in izenačil, a so bili Avstrijci v nadaljevanju premočni. Ob zmagovitih golih domačega moštva je bil vratar Roy nemočen.

Tekmo je zasenčila tudi poškodba napadalca Olimpije Guillauma Desbiensa, ki se je s polno hitrostjo zaletel v ogrado in obležal na ledeni ploskvi. Z igrišča so ga pospremili na nosilih in ga zaradi pretresa možganov odpeljali na pregled v dunajsko bolnišnico. Olimpija je z gostovanjem na Dunaju začela serijo tekem na tujem ledu. V petek se bo odpravila proti Gradcu, ki po šestih krogih zaseda zadnje mesto. Ljubljančani bodo v nedeljo gostovali v Znojmu na Češkem.

Omenimo še, da je prejšnji teden v Dubrovniku potekal kongres Mednarodne hokejske zveze, ki je prinesel nekaj tekmovalnih sprememb. Na elitnem svetovnem prvenstvu, ki ga bo prihodnjo pomlad organizirala Rusija, bi v rang niže namesto dveh moštev lahko nazadovala le ena reprezentanca. Takšen scenarij bi bil aktualen le v primeru neuspešnega nastopa Francije in Nemčije, ki bosta šampionat gostili leta 2017. Predlogu so nasprotovale slovenska, avstrijska in poljska hokejska zveza, ki se bodo na drugoligaškem turnirju aprila 2016 v Katovicah potegovale za napredovanje med najboljših šestnajst reprezentanc. Kot kaže, bo šele po prvenstvu na Poljskem znano, ali se bo med elito uvrstila tudi drugouvrščena reprezentanca iz divizije I. Poleg Slovenije, Avstrije in Poljske bodo v Katovicah nastopile še Italija, Japonska in Južna Koreja.

EBEL, 6. krog: Dunaj – Olimpija 5:3 (0:1, 3:1, 2:1, gledalcev 3330; Whitmore 28, 54, Nödl 30, Bois 31, Iberer 50/PP1; Mušič 14, Pešut 22, Ropret 44/PP1) , Alba – Znojmo 1:4, Beljak – Salzburg 2:3, KAC – Bolzano 3;4, Linz – Gradec 4:2, Innsbruck – Dornbirn, 3:2, vrstni red: Znojmo 15, Linz 12, Dunaj in Innsbruck po 11, KAC, Dornbirn in Salzburg po 9, Alba in Bolzano po 8, Beljak 6, Olimpija 5, Gradec 4. Prihodnji krog, petek ob 19.15: Gradec – Olimpija.