Hladna in ponekod že meglena jutra napovedujejo prihod jeseni in za njo zime, hkrati pa nas opominjajo, da je čas, ko je treba osvežiti garderobo. Lahka in barvita oblačila poletnih mesecev bomo pospravili in jih zamenjali s toplejšimi ter jih popestrili z nepogrešljivimi modnimi kosi, ki jih narekujejo modne smernice za letošnjo jesen in zimo.

Številne modne hiše so svoje izložbe že odele v jesenske barve, Rašica pa je že tretjič zapored organizirala modni dan, na katerem so pripravili tudi razprodajo starih zalog, prijetno druženje pa so popestrili s kratko modno revijo, na kateri so znani obrazi z domačih modnih brvi predstavili prihajajoče modne smernice za jesen in zimo 2015/2016.

Svež jesenski veter Mihe Jamška

Tokrat je za svež jesenski veter, ki je zapihal v novi kolekciji, poskrbel prvi snovalec modni oblikovalec Miha Jamšek. Tako kot se spreminjajo barve jeseni, se dopolnjujejo tudi Rašičine pletenine, ki spomnijo na barve jesenskega listja: od rdeče pa do zlatorumenih barvnih kombinacij. Peščena barva je tista, ki pristaja mnogim barvnim kombinacijam, cvetlični vzorci pa so tisti, ki oblačila popestrijo. Oblikovalci jesenske kolekcije niso pozabili na večno elegantno črnino, na katero mnogi še vedno prisegajo. »Rašica gre v korak z modnimi smernicami in se hkrati oprijema tudi svoje bogate tradicije – letos smo za zimo pripravili zimske smučarske puloverje, ki so bili včasih nepogrešljivi pri zimskih radostih,« se pohvalijo in dodajo, da se dobro zavedajo zahtevnosti domačega trga, ki se mu prilagajajo predvsem na račun kakovosti in preudarnosti. »Kolekcije so bolj ekskluzivne, delamo oblačila v velikosti od 36 do 44, ampak vsako številko le po en kos, in ko kolekcija poide, je praviloma ne ponovimo. Veliko pomeni tudi to, da stranki pri nas kakovostno svetujemo, saj se vsaki zares posvetimo, stranke imajo tudi možnost šivanja in pletenja po meri,« so povedali.

Slovenska modna elita

Jesensko modno zgodbo v Zgornjih Gameljnah, kjer ima Rašica svoje prostore in prodajni salon, so nam predstavili z znanimi slovenskimi manekenkami. Ponovno smo lahko spremljali ljubiteljico mode Nadiyo Bychkovo, za katero je uspešno leto tudi na plesnem področju, in Jano Kotesko, ki bo v prihajajočem mesecu oktobru tudi zelo angažirana pri projektih, ki jih v rožnatem oktobru pripravlja Združenje Europa Donna, katere članica in velika podpornica je tudi sama. Po odru se je sprehodila manekenka in voditeljica Tara Zupančič, ki je v zadnjem času pritegnila več medijske pozornosti tudi zaradi zveze s pevcem Janom Plestenjakom. In še eno manekenko smo ujeli, ki je ujela srce glasbenika – Evo Ahačevčič. Ta se je spomladi zaročila z Darjanom Pakižem, glasbenikom in klaviaturistom pri skupini Band 501. Dekletom je na modni promenadi delal družbo tudi postavni maneken in osebni fitnes trener Iztok Hodnik, ki je med drugim poletno peščeno odbojkarsko igrišče že zamenjal za dvoransko. vl