PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Southampton-Swansea
1,0
Po odlični predstavi Southamptona z vragi (2:3) in sredinem sprehodu čez nižjeligaša, je sedaj pred varovanci Ronalda Koemana nov test. V goste prihaja neugodni Swansea, ki sicer večino točk dosega na domači travi, a bi znali komu tudi v gosteh odščipniti točko. Pred začetkom prvenstva sem za ekipo iz juga Otoka menil, da se lahko potegujejo celo za Ligo prvakov, a so me hitro prizemljili. Na takih tekmah, kot je današnja, točk ne bodo smeli puščati, sicer bo sledil boj za obstanek.

Nogomet - Anglija - Premier

Liverpool-Aston Villa/+1/
2
Na Anfieldu vre, Rodgers verjetno že razmišlja o novi službi, jezo navijačev je okrepilo še mučenje v pokalu čez teden, ko so morali Redsi proti Carlisleu igrati podaljške. Ekipa se je s tem dodatno trošila, Lovren manjka, poškodovan je tudi Firmino in če kdaj, potem ima Villa danes idealno priložnost, da preseneti. Čeprav, ponavljam, v danih okoliščinah remi ali zmaga ekipe iz Birminghama sploh ne bi bilo tako veliko presenečenje...

Nogomet - Italija - 1.liga

Roma-Carpi FC/3,5/
1 (=manj)
Carpi na domači tekmi proti Napoliju pred svojim golom ni imel le avtobusa, ampak kar tank. Ekipa, ki je prilezla iz Serie B se v zgornjem rangu italijanskega nogometa očitno muči, po petih krogih so še zmeraj brez zmage in z gol razliko 5:10. V Rimu se jim ne obeta nič dobrega, kajti napad volkulje je neusmilje, vezni vrsti poveljuje veteran De Rossi, tudi obramba, ki sicer nima zvenečih imen, pa se je letos že večkrat izkazala. Če Carpi danes zadene, bo to verjetno ob visokem vodstvu Rome, a do tega najbrž niti ne bo prišlo. "Bunker"gostov od začetka tekme bo verjetno poskrbel za novo srečanje z največ dvema zadetkoma.

Nogomet - Španija - 1.liga

Barcelona-Las Palmas/+3/
2
Težko je reči, da je ekipa Barcelone zapadla v krizo, toda predstava proti Celti je verjetno marsikateremu navijaču Reala v Madridu narisala nasmešek na obraz, saj bo Barca na tak način težko osvojila prvenstvo in ubranila evropski naslov. Spletna stran AS je šla celo tako daleč, da je kar osem nogometašev iz vrst Barce pustila neocenjenih, s čimer so dali ustvarjalci portala jasno mnenje o tem, kaj si mislijo o evropskih prvakih. Otoški Las Palmas je na začetku prvenstva dokazal, da ne bodo le vreča za nabijanje, med tednom so doma šokirali Sevillo in gredo v Katalonijo s samozavestjo pava. V tej sezoni so že imeli dve težki gostovanji in s Calderona sicer odšli poraženi, pri Celti pa odigrali 3:3. Menim, da se bodo Messi in soigralci sicer vrnili na zmagovalna pota, a tri točke bodo prigarane.

Tenis - ATP - Metz dvojice

Herbert/Mahut-Butorac/Lipsky
1
Še sveža zmagovalca US Opena Mahut in Herbert sta kajpak v Metzu prva favorita za zmago in s prvima dvema paroma sta opravila, zdaj pa je na vrsti polfinale. Butorac in Lipsky v tem tednu še nista izgubila niza in bosta vsekakor nevarna, toda zdi se mi, da je pri tem paru preveč na plečih drugega. Butorac letos še nima naslova, medtem ko je Lipsky osvojil Estoril v paru s Filipncem Hueyem. Upe polagam na domačina, ki sta bolj uigranain pa predvsem bolj efektivna pri mreži, kadar je potrebno hitro reagirati.