Slovenska izbrana vrsta je zelo dobro sestavljena. Obe korektorici, Živa Recek in Iza Mlakar, se lahko izkažeta, saj sta bojevnici. Veliko bo odvisno tudi od podajalke Sare Najdič. Izpostaviti je potrebno še Evo Mori. Če bo njej steklo, bo prikazala unikatne mojstrovine. Za uspeh bo potrebno izpostaviti tudi ekipni duh in ustrezno razdeliti vloge. Igralke imajo voljo, željo in moč. Verjamem, da jim nekaj lahko uspe. Upam celo na kakšno zmago, ki bi bila čudež.

Morda bi Slovenija lahko presenetila na prvi tekmi proti Nizozemski. Igranje pred domačimi navijači ni nobena prednost, saj ustvarja pritisk. Naša prednost je, da nimamo česa izgubiti. Lahko samo veliko pridobimo. Slovenke morajo iti s pesmijo v boj in bo vse lažje. Potrebujejo pozitivna čustva, ki sprožajo nove ideje.

Ko si v moštvu, ki se bojuje proti objektivno boljšim tekmecem, je potrebna šifra SLO – splošni ljudski odpor. Slovenke se morajo osredotočiti le na vsako posamezno točko, po možnosti tako, da osvojijo zadnjo v nizu. Včasih smo rekli: 'Kamen na kamen – palača, pika na pika – to se pa splača.' Slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu skoraj vedno igra proti boljšemu, še toliko bolj pri ženskah. Toda ker so bojevnice, jim verjamem, da bodo lepo predstavljale Slovenijo. Če bodo verjele v svojo moč, jim bo prišlo marsikaj na pomoč. Druga drugi morajo pomagati, pa bodo uspešne. Naj poklonijo domovini vsaj kakšno zmago. Naša ljuba Slovenija jih potrebuje.

Viktor Krevsel je nekdanji selektor Jugoslavije, Španije in Slovenije.